söndag 7 augusti 2011

En liten present


Jag är inte vegetarian men jag gillar vegetarisk mat och önskar att jag var bättre på att laga det. Om det är någon som har ett gott bönsalladsrecept så får ni gärna dela med er av det. Min favorit just nu är kikärtor. Och så här gjorde jag dessa som jag gav bort.

2,5 dl kikärter(jag blötlägger och kokar - helst egna då smaken oftast är godare men har man inte tid funkar även de färdiga i tetra-pack)
1 stor pressad vitlöksklyfta
5 soltorkade tomater i olja
1 stor näve hackad basilika

Just denna burk gavs bort till K:s bror med familj, igår var vi bjudna till dem på landet. En gammal Abbas sillburk, tårtpapper, en vit pelargon, pappersband och etikett som visar vad burken innehåller.


Vi har hälsat på kalvarna, badat (dock inte badkrukan: jag), ätit god mat, tittat på solnedgången och umgåts med trevliga människor.

Nu ut i trädgården och möblera om både i odlingslådor och runt lekstugan.

7 kommentarer:

  1. Vilken fin och säkert god present, hemgjort uppskattas alltid! Har inte recept på bönsallad, men nog på marinerade bönor (men kan inte ange mått, jag är alltid helt spontan med det). Valfria, gärna blandade bönor blötläggs över natten, och kokas. Sedan ska de blandas de med olivolja, balsamvinegär, krossad/skivad vitlök, rosmarin, timjan, basilika och andra valfria örter, och får stå och dra ett tag. Lite liknande recept som kikärtsreceptet alltså. Jag har inte ätit bönor på några år då det visade utslag på allergitest, men jag tänkte nog prova igen!
    Ser ut som att ni hade en jättefin dag på landet. Blev långt det här, nu ska vi strax ut mot landet med :-)

    SvaraRadera
  2. Och just det, lite kanel och ingefära ska det också vara!

    SvaraRadera
  3. Jag gillar bönor (vilken sort som helst funkar) med bara lite vanlig vinägrett, tunt skivad rödlök och kanske lite persilja om man har. Väldigt enkelt men gott!

    SvaraRadera
  4. Jag är vegetarian och tackar glatt för tipset, toppen!

    SvaraRadera
  5. Så många fina sensommarbilder. Vi har njutit av och med kompisars i stuga och på brygga, men inget dopp för mig heller.

    Kram Cia

    SvaraRadera
  6. Presenten var väldigt uppskattad och god (redan slut :)) Tack för att ni kom! Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Vilken fin present och härliga bilder!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!