torsdag 18 augusti 2011

Världens godaste äppelpaj/kaka



När vi flyttade in i huset för snart fyra år sedan fanns det inte ett enda äpple på trädet och det var högt och fullt av vattuskott. Vi klippte ner det ganska mycket och de två följande åren blev det inga äpplen. Tredje året fick vi tre äpplen och i år några fler, alldeles lagom helt enkelt. För det är ju lite så med fruktträd att det oftast blir alldeles för mycket frukt och tiden räcker inte till för att ta vara på allt. Plommonträdet har fått så mycket och de rasar ner bara man rör vid en kvist.

Igår var jag uppe och klättrade i trädet för att trimma det lite och råkade knippsa av några grenar med äpplen på. Så då fick det helt enkelt bli en äppelkaka/paj efter grannens recept. Knaprig, knäckig, jätteonyttig och helt underbart god blandning av sirapskakor och paj.


Ett recept för den som vill prova.


Nu har jag kommit igång med receptburken. Själva burken har varit färdig ett tag men väntar på att fyllas med smaskiga recept. Så först ut är världens godaste paj/kaka.
Hoppas att det smakar.

Mia

3 kommentarer:

  1. Härligt att göra paj av egna äpplen!

    SvaraRadera
  2. Underbart med Åpplepaj.Bara så gott.Ha en skön dag.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Perfekt! Våra äpplen är färdiga och jag tänkte göra en paj imorgon när vi har fredagsmys:)

    Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!