måndag 19 september 2011

Kjol med rosett
Just nu är det så där rörigt i syrummet igen. Så rörigt att jag helt inte vill gå ut dit för att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Det ligger halvfärdiga plagg och högar med nya tyger som väntar på plats och att bli något fint. Men det har helt enkelt kommit för många nya tyger och för mycket annat emellan för att jag ska ta mig tid att städa. Men det är roligare att sy när rummet är städat och bordet går att använda.


Vissa tyger köper jag för att jag tycker de är fina och med en del vet jag precis vad jag ska sy när jag ser tyget, och så var det med det här bomullstyget. En snurrkjol med rosett skulle det bli. Var rosetten skulle sitta bestämdes när kjolen var färdig. På sidan syns den utan att ta för mycket plats. Rosetten syddes av mitt hålet som bli över när man syr kjolen, därför har den en annorlunda form. Jag tog cirkeln, vek den på mitten och sydde bågen. Sedan vände jag ut och in, sydde ihop hålet och tog en ny bit som fick bli mitten biten på rosetten. Slutligen vek jag runt den och drog ihop rosettbiten och sydde fast.Önskar er trevlig dag trots att det regnar,

Mia

6 kommentarer:

 1. Den är jättefin! Härligt tyg, är det ylletyg?

  SvaraRadera
 2. Åh, skönt att vi är två som inte ens vill gå in i våra sy/pysselrum. ;-) Men kjolen var fin! :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Så säsongsrätt!

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint att blanda med lönnäsor! Har bara gjort med rönnbär och nypon... Kjolen är ljuvlig som allt du gör!

  Kul att du gillade det lilla trädäcket! Det är vanliga spontade furuplank som jag spikat fast på reglar. Målat med Beckers golvfärg efter diverse rådslag med färg-personal. Men jag har ett så litet däck på knappa 4 kvadrat så jag kommer att ställa undan det över vintern... Färgen har hållt otroligt bra i sommar!

  Kram, kram

  SvaraRadera
 5. Som alltid när du sytt något: Superfint! Jag är så imponerad av allt du syr!

  SvaraRadera
 6. Superfin! Skulle min dotter älska! Tack för gullig hälsning hos mig. Jag blir sååå glad!
  Kram Kicki

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!