måndag 26 september 2011

Moodboard


Efter ett långt sommaruppehåll är det åter dags för Fabrikens teman. Det första temat för hösten är en "moodboard", vilket var roligare än jag trodde. Klippa och klistra ihop bilder på saker jag tycker är fina gör jag inte varje dag. Känns som att gå i skolan igen och få läxor eller dagsuppgifter. Nu blev nog mina mer som collage än moodboards.Gamla nötta och färgade möbler i pastell,

En glasveranda att sitta på med en kopp te, virkning och mysig filt

Växter, gärna med blommor som piggar upp i höst- och vintermörkret


Kläder och böcker som en del av inredningen

Personliga lampor

Fin förvaring


Stora fönster för att få in ljus och natur

Trasmattor i härliga färger

Hantverk som virkade plädar eller lapptäcken


Mer inspiration hittar ni som vanligt på fabriken.


Någon som har tips på hur bilderna ska bli större på bloggen? Även om jag har inställningen "stora bilder" blir de inte större än så här. Jag har googlat lite men tycker allt verkar krångligt. Det här med datorer och sånt är inte riktigt min grej, jag vill att det ska funka på en gång. Så ett enkelt sätt att få större bilder på bloggen efterlyses.En trevlig dag på er alla som tittar in.

9 kommentarer:

 1. Hej! Jag tror att om du skulle använda Firefox som webläsare skulle det gå bättre. Annars är nog alternativet att flytta bloggen till tex Wordpress.

  Lycka till och tack för en fin blogg!
  Joanna på Craft Factory

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag är väldigt svag för collage av olika slag och jag tycker verkligen att det här var en bra idé som du visar här. Måste bilderna vara större på bloggen då för den som läser kan ju klicka på bilderna så blir de genast större?
  Ha det gott i höstspraket!
  /Moni

  SvaraRadera
 3. Såhär gör man för att få större bilder...

  Öppna bilden i paint, klicka på ändra storlek och välj då bildpunkter. Ändra det vågräta värdet till 500 och sedan sparar du bilden. När du sedan för över bilden till din blogg klickar du på bilden när den är överförd (du måsta byta till det nya gränssnittet för att kunna göra det) och väljer ursprungsstorlek. Då får du en stor bild!

  Lycka till!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Den här moodboarden gillar jag. Fint fixat! :)

  Det där med bilder. Jag använder mig av photobucket för att publicera bilder och så tog jag hjälp av nån guide på nätet för att trixa med koder i bloggmallen. Låter himla krångligt men det var egentligen bara att följa instruktionerna.

  SvaraRadera
 5. Hej
  Vilken härligt moodboard gillar den jättemycket..
  Det är inte krångligt att få stärre bilder..
  Du ska bara byta mall tror det finns en som heter Simple...
  ha en fin fin höstdag
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 6. Fina kollage du gjort! Har också stört mig på för små bilder på blogspot, själv löste jag det efter lite googling genom att ladda upp bilderna på ett flickr-konto och använda mig av koden därifrån för att bädda in bilderna i html-redigeringsläget i inläggen. Det funkar bra, man får in snitsen efter ett tag :) Lycka till (vilken av de olika tipsen du än väljer, såg att alla skrivit olika saker.. Hihi) Kram //Petronella

  SvaraRadera
 7. Hej! Vet vad du menar med större bilder. Har försökt men får dom större än mallen. Får du till det så dela gärna med dig av trixet. Lycka till.

  SvaraRadera
 8. Vilket tålamod för att orka klippa till bilderna! Men fint blev det.

  SvaraRadera
 9. Jag är helt värdelös på dator men lärde mig detta: Klicka så att inlägget blir HTML-kod. I all "grekiska" går det att urskilja with och height. Är bilden stående ska du radera bredden, dvs with: (och vilket nummer det nu står). Sedan går du till height och byter ut siffrorna mot exempelvis 700, det tycker jag brukar vara lagom. Sist letar du längre ner i texten efter s400 (tror jag det står). Det ändrar du till s1600 Sen är det klart! Har man en liggande bild tar man bort height och ändrar bredden. Låter tjorvigt men är ganska lätt.

  Nyss upptäckte jag dessutom att jag blev erbjuden ett nytt gränssnitt i blogger, allt fick ett nytt utseende och man kunde klicka direkt på bilden för att få den större :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!