tisdag 13 september 2011

Mosshjärta


Nu har jag äntligen bytt ut det torra björkhjärtat på dörren till ett höstigt mosshjärta. Enkel att göra själv och kostar dig bara lite tid och ett hål i din gräsmatta om du liksom vi har en hörna med mossa.Börja med att forma tidningspapper till ett hjärta (eller något annat du tycker är fint) genom att forma en sida i en tidning till ett hjärta, fyll hålet i mitten med en tidningsboll och slå in det med en ny sida igen.

För att ha något att hänga upp den i tog jag ståltråd, men det funkar säkert med tråd också. Sedan är det bara att dra loss mossan från gräsmattan och lägga runt stommen samtidigt som du virrar runt ståltråd eller vanlig tråd för att få det att sitta.

Dekoreras med nypon, rönnbär eller annat fint du hittar ute.

Häng upp på dörren.


Lycka till!

Mia

9 kommentarer:

 1. så fint..! Nu blev jag sugen på att pröva!
  /HönaPöna

  SvaraRadera
 2. Härligt hösthjärta! Vad fint det såg ut på baby showern för din syster, hon blev säkert jätteglad!

  SvaraRadera
 3. Vad fint du har gjort! Och baby showern var verkligen något i hästväg! Hur gulligt som helst!!! Jag ska göra mossbollar att ha vid entrén i år igen men frågan är hur man ska kunna freda dem från fåglarna... Jag fattar inte varför de ska på mina bollar när skogen är full av mossa? ;0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. SÅ vackert! Sånt vill jag också göra! Bara regnet slutade ÖSA ner kanske man skulle få inspiration att gå ut och göra något vackert!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Så fint. Jag visste inte att man kunde ha tidningspapper som stomme, det var ju smart!

  SvaraRadera
 6. Verkligen hur fint som helst! Det här vill jag prova och det passar ju bra eftersom vår stora gräsmatta mer liknar en mossmatta... /Louise

  SvaraRadera
 7. Tack för tomat-tipset, tror jag var lite för försiktig i sommras, vågade inte ställa plantorna på södersidan först!
  Så som det har blåst här inatt, hade det säkert gått av!

  Vilket fint hjärta, härligt med de röda nyponen till!

  Nu dax att fara till jobbet, öppnar idag!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 8. Har kikat runt lite på din blogg! Vilket bra tips med ett mosshjärta! Jag har ju nästan hela gräsmattan full av mossa. Hälsningar Christina

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!