tisdag 25 oktober 2011

ByxorDet blev inga färdiga vinterbyxor, däremot vanliga byxor. Barnen växer och det blir kallare och när de går i skolan används inte överdragsbyxor som på dagis, de åker på när snön kommer. Så byxorna blir ganska lortiga, speciellt storebrors. Jag klippte till byxorna förra veckan och igår sydde jag ihop dem.

Juliettes byxor har fått långa blå muddar, rundade fickor kantade med prickigt tyg och en midja med resår med liten kant ovanför.

Pojkarnas byxor har resårmudd upptill med hällor. Blå mudd eller resårmudd nedtill.

Alla byxor är sydda i mjuk, tunn, ljusblå denim.

Det här med byxor är svårt. Hur ska de se ut, sitta och vad vill man att de skall passa till. Olika byxor passar ju till olika överdelar och det kan tyckas vara lite överkurs när det gäller barnkläder. Men syr man och säljer som jag vill man gärna att barnen (som är bästa reklamen) har kläder som matchar.

4 kommentarer:

 1. Så snygga! Dina söta barn kommer att göra den bästa marknadsföringen!

  SvaraRadera
 2. Snygga byxor, säkert skönt material också! Gillar den prickiga kanten på fickorna. Enkla byxor funkar oftast bäst, har jag märkt. Om förstås inte överdelen är väldigt neutral. A skulle verkligen behöva byxor också, har jag tänkt länge....det är bara så mycket lättare att sy tights, men de funkar inte längre på skolgården.

  SvaraRadera
 3. Du är verkligen sååå duktig på att sy. En riktig förebild för mig. Bara så att du vet.... Har förresten köpt en stooor virknål och snygga remsor (färdigrivna) så nu ska det börja virkas stolsdyna, eller vad det kan bli... Kramar Kicki

  SvaraRadera
 4. Monya Johansson26 oktober 2011 08:51

  Hej!

  Tack för en vacker och inspirerande blogg!

  Jag tipsar om en tävling hos mig där jag lottar ut retrotyger!

  Kram
  Monya

  //blueeiz.blogg.se

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!