fredag 7 oktober 2011

Min lilla virkhörna...eller en mysigt plats att sitta och läsa en bok med ljus i kandelabern. Ljusen tänder vi med tändstickor förvarade i Kenneths mormors gamla tändsticksask i trä, som målats turkos. Originalasken ligger kvar med både nya och gamla tändstickor. För små händer finns mindre askar och de har storasyster/lillasyster dekorerat med pärlor och papper.
När kylan kommer på riktigt kan man värma sig med den hemvirkade pläden då man virkar eller läser en spännade bok.

Just det, minns ni fåtöljen? Mer om den kan ni läsa här. Nu är den färdigklädd, den har i och för sig varit färdig ett tag men det tog bara en dag innan barnen hade smutsat ner klädseln. Den såg så tråkigt ut att jag inte ens ville visa den. Men nu är jag tittar på bilden syns det knappt. Kanske för den har fått en plats med mindre ljus. Att klä den i ull var inte det bästa, just det här ulltyget var väldigt töjbart. Men nu vet jag hur man tar isär stolen och den murkna skumdynan är utbytt så det går nog ganska fort. Vad den skall få för tyg vet jag inte. Kanske limegrön manchester. Stols karmenfick behålla sin träfärg eftersom jag tyckte det var synd att måla över det fina träet. Lite olja på och det blev genast lite tåligare.

13 kommentarer:

 1. vilken härlig hörna, som gjort för avkoppling...!

  SvaraRadera
 2. Udnerbar och härlig fotölj! Visst är det roligt att ta tillvara det som har funnits länge. Du har förresten en helt underbar och inspirerande blogg. Jag tittar gärna in här! Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Härlig virkhörna du har! Rosettmössan i förra inlägget ser också störtskön ut!

  Ha en skön höst-helg!
  kram Linda

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt! Det är klart att man ska en virkhörna. Söt ask!

  Du jag var inne och skulle beställa en svart mössa med rosett men hittade bara vita. När kommer du att börja sälja de svarta?

  Kram och trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Åhh va mysigt där ser ut! Önskar mig också en egen hörna till stick-stunderna. Nu fick jag verkligen lust att försöka ordna en =)

  SvaraRadera
 6. Vilken mysig hörna du har!
  Jag har länkat till dig då jag sytt liknande korvar som du tidigare sytt till lekstugan.
  Hoppas att det är okej.

  SvaraRadera
 7. Mysigt!! Och den där filten har jag bestämt sett ett par gånger tidigare. Den är verkligen sååå fin!

  SvaraRadera
 8. Så fint bord du har, med korg under för garn.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!