torsdag 20 oktober 2011

Nymålat sängbordElliots rum har varit det minst roliga rummet med alla teak- och ekmöbler. Det har varit ljust men ändå murrigt och inte alls mysigt för en 8-åring. Så nu tog jag resterna som fanns kvar av den turkosa färgen och målade det gamla nötta 50-talssängbordet i teak. Vilken skillnad det blev! Hela rummet lystes upp och fick liv och ännu bättre blev det när jag la in en orientalisk matta efter farmor på golvet framför.


Städat är det aldrig på det här sängbordet. Lego- och Playmobilfigurer ligger redo att lekas med på morgonen, högar med böcker som läsas och en massa pennor som är bra att ha om man får för sig att rita lite på morgonkvisten.

Den turkosa färgen passar fint till den klädda sänggaveln med hylla för böcker bakom och under sängbordet står en gammal resväska med stora leksaker i, som Transformersfigurer.

Jag vet att jag skrivit det tidigare men för er som är nya så säger jag upp med hockeyspelet på väggen. Vårat hann bli något skadat innan jag kom på det men nu sitter det uppe som en tavla i rummet utan att man behöver snubbla över pinnarna.

Ibland känner jag att det är så väldigt svårt att få till fina helhetsbilder i hemmet. Jag inbillar mig att det är det mörka ekgolvets fel (eller så har vi för mycket prylar överrrallt). Vi hade en plan på att måla golvet i somras men det fanns helt enkelt inte tid till det och nu känns det som ett omöjligt projekt. Var skall man ställa alla möbler? Och orkar vi med att ha det så där rörigt som det skulle vara då man målar om 4 sovrumsgolv och ett vardagsrumsgolv. Nja, inte just nu kanske.

Ha en bra dag
Mia

1 kommentar:

  1. Det blev jättefint! Här blir det nog "målagolvprojekt" i fd storasysters rum innan minsta flyttar in, men just nu känns det som det får vänta till efter jul.

    Kram Cia

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!