torsdag 17 november 2011

Gamla ljus blir nya


Nu när mörker och kyla är här på riktigt behövs det ljus i mängder. Det både värmer och lyser upp i mörkret. Eftersom ljuslådan börjat sina och ljusrestlådan börjat bli full var det dags att göra nya ljus.


Lådan med ljusrester plockades fram och jag bestämde mig för att använda de blå delarna som smältes ner i en aluminiumform i vattenbad. Observera att pannkakslaggets strumpa kom till använding till den här kastrullen också.


Jag hällde sedan upp stearinet i formar. Marängcup från glassbilen (finns tyvärr inte kvar så mina återanvänds försiktigt), turkisk yoghurt-hink och gamla ljushållare.

De rosa gjordes förra året och de blå i år. De blev inte riktigt lika släta och fina. Jag kunde kanske ha borstat av dem lite innan fotograferingen men det var lite bråttom.


Nu står de på bordet och sprider som sagt ljus och värme tillsammans med andra värmeljus.

Ha en bra dag!

4 kommentarer:

 1. Hej!vad fina de blev. Perfekt med åkerbruk av ljus. Den virkade strumpan till plättlaggen måste jag härma:) kram kram

  SvaraRadera
 2. Ett utmärkt återanvändningstips. För är det nåt man får fullt av så här års så är det ju ljusstumpar av alla de sorter. Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Återbruk gillas skarpt.

  Trevlig kväll

  SvaraRadera
 4. De blev fina, särskilt marängcupsljusen! Trär du ut veken genom botten på formen då, eller hur funkar det?
  Jag kommer osökt att tänka på sådana där färdiga chokladpuddingar man kan köpa i mejeridisken. Har aldrig köpt sådana själv, men jag har för mig att de burkarna har lite liknande form, kanske skulle kunna vara nåt att gjuta i?

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!