tisdag 29 november 2011

Pojkarnas jackor äntligen färdiga, men var är snön?
Ibland känns det som jag vill mer än det finns tid på dygnet. Och innan jag påbörjade projekt ytterplagg till barnen var jag väldigt peppad och tänkte att "så svårt kan det inte vara". Men många delar var det att hålla reda på, jag svor ett par gånger och tänkte: "aldrig mer....".


Vid ett tillfälle tog jag ett djupt andetag och gick in och fikade. Sedan gick ut i syrummet med nya krafter och fortsatte. Till slut blev de i alla fall färdiga och jag blev jättenöjd (några små defekter här och var är det). Det tog ungefär en arbetsdag, men det var det värt för att få dem som jag önskade. Men om man ska köpa nytt tar det ju också sin lilla tid att åka till butik efter butik för att hitta vad man önskar till ett rimligt pris - och då kanske det inte finns byxor som passar.

Det mönster jag använt mig av är samma som det jag gjorde till den här förra hösten. Jag ökade på lite i sidorna och sänkte ärmhålet. För på ett ytterplagg som barnen ska ha och leka med krävs det en del rörelsevidd.Yttertyget är svart bävernylon och hela jackan är fodrad med fleece för att få extra myskänsla. Kragen och luvan har båda fått fleece på insidan så det skall vara mjukt trots att man inte har en halsduk. Luvan är avtagbar och knapparna sitter så att luvan skall se snygg ut när den ligger ner. Lite resår bak i midjan för att få lite form och inte se ut som en särk. Ärmarna har fått muddar i baddräktstyg så att de skall torka fortare efter en dag i snön (som inte finns just nu). Stora fickor med lock, plats för "bra att ha"-saker. Och det viktigaste av allt, en krok att hänga upp jackan med. Juliette är trött på mammas hemmasydda kläder som man inte kan hänga upp men den här gången kom jag ihåg att sy på en.
Överdragsbyxorna (bilden till höger) är även de i bävernylon och förstärkta på rumpan och över knäna, som även fått inprovingar för mer rörelsevidd. Byxorna är fodrade med flecce till knäna därefter är det ett vanligt fodertyg som torkar fort. En liten extra detalj är även att ytterbyxan är rak och foderbyxan som den sitter ihop med har fått resår så inget snö skall smita in och kyla de små benen.Önskar er en trevlig tisdag!

Mia

8 kommentarer:

 1. Jisses så snygga & välsydda! Supersmart med baddräktstygsmuddar!

  SvaraRadera
 2. Supersupersnygga!! Jag är helt sjukt imponerad. Åh, vill också kunna sy sådär. Jag måste nog sluta jobba - fast det kan ju bli lite knapert ekonomiskt förstås. Det får bli en trissvinst först :-) Kram!

  SvaraRadera
 3. så snygga...! Helt imponerad... bra gjort att du rodde det hela i hamn!

  SvaraRadera
 4. görsnygga jackor, nu är väl barnen stolta.
  De påminner lite om oljerockar, modell kortare. Du är en baddare på att sy också.
  Fint som alltid när du gör någonting.

  SvaraRadera
 5. Fy sjutton, vad du är duktig. Nu är jag djupt imponerad. Jag hade inte ens för ett ögonblick tänkt att jag skulle försöka (och då är det ändå något slags mott för mig att "allt går, man kan iallafall försöka"). Fruktansvärt bra gjort! Och en underbar modell som jag bara älskar. Kramar Kicki

  SvaraRadera
 6. Jag säger som de andra. Gud vad du är duktig!

  SvaraRadera
 7. wow! Urcoola! Du är bara så duktig, och alla de smarta detaljerna...jag tappar orden... Superfina verkliga. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Shit vad duktig du är! Så fint!!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!