fredag 25 november 2011

Sagan om bubbellyktorna


Det var en gång två runda lyktor som hängde i ett bås på Stortorgets Julmarknad i Gamla stan.
-De vill jag ha, sa frun och köpte de sista två som fanns kvar. Väl hemma hängdes de upp i köksfönstret lyckliga över att få lysa upp fönstret. Men en dag fick de lämna plats åt trattkantarellerna som skulle hängas på tork just i det fönstret. De togs ned, diskades och bodde ett tag i tvättstugan tills de en dag plockades fram för att få hänga i vardagsrummet. Där skulle de få lysa upp ett mörkt hörn.

Men den ivriga frun trodde att hon kunde hålla i lyktan samtidigt som hon klippte till en passande längd på snöret och den ena lyktan föll ned och gick i tusen bitar. Så nu hänger en ensam rund lykta och väntar på att få fler bubbelkompisar att lysa upp det mörka hörnet.

Kanske hittar vi några på torget idag.

Trevlig helg på er!

7 kommentarer:

 1. Åh vad gulligt skrivet:) Stackars stackars lykta...

  Vad fint ni har det! Igår skickade jag vidare en award till dig...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hittar du inga på torget så tror jag du kan hitta dom på Village. Där har i alla fall jag köpt ett helt gäng likadana som hänger i vårt köksfönster. :-)

  SvaraRadera
 3. Oj så synd om den ena lyktan! Som tur var hann den få många glada dagar hos er innan den gick i tusen bitar! Hoppas du hittat en ny kompis åt den som lämnade så ensam!

  Ha en skön fredag, och helg!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. vad tråkigt när en favorit går i kras... lycka till med att hitta en kompis!

  SvaraRadera
 5. Attans! Inge kul alls när det händer. Hoppas du hittar nya! Kramar Kicki

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag köpte färdigt mandelmjöl på city gross. Det kändes lite väl omständigt med att mala mandeln också. Särskilt när jag bakar med barnen:). De blev supergoda men lite fula. Men man kanske inte ska jämföra sig med en bagare...nästa försök blir choklad o kokos. Jag vet inte varför de blev så höga, jag körde så länge jag brukar med maränger... Kul att du blev glad för awarden. Kram

  SvaraRadera
 7. Ja det var en lite sorglig saga.Kort och dramatisk men med ett hoppfullt slut ändå. Hoppas du finner nya bubbellyktor.

  /Moni

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!