onsdag 16 november 2011

Små gula solar


Finns det någon växt som kan göra en gladare än ett apelsinträd? Vårt flyttade in i vardagrummet efter att under sommaren fått stå ute och lufta sig. Några blommor blev det i somras och de blev små gröna frukter som nu börjar bli gula. Lite besviken var jag över att den fått så lite frukt men jag var glad över de lilla som fanns.

Men helt plötsligt en dag förra veckan när jag letar efter små kryp som brukar bo där upptäcker jag att hela trädet är fullt av små vita blommor som doftar ljuvligt. Så vintern känns nu inte så tråkig, för en lite del av pysselhörnan och vardagsrummet får mig att le och tänka på sommaren.

Vad får er att bli glada i mörkret och kylan?

6 kommentarer:

 1. Oh, vilket härligt träd! Förstår att det gör dig glad. Titta in hos mig idag, så ser du vad som gjorde mig väldigt glad. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt med egna apelsiner! smakar de bättre också? Jag frossar mandariner varje dag, kan inte sluta. Köpta alltså :-).

  SvaraRadera
 3. Men så härligt! Tror du det blir mer frukt då också? Själv gillar jag mörkret faktiskt. Låter ju lite galet, men jag trivs att boa in mig med filtar, kuddar och levande ljus. Det blir ju lättare att göra det när det är mörkt ute. Sen, framåt våren, då har jag tröttnat på mörkret och vill ha ljus igen. Passande nog :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med så fin frukt!
  Jag gläder mej åt härliga, vackra julblommor som jag snart ska frossa i. Mannen ska bara se till att vi får golv i huset igen först :-)

  SvaraRadera
 5. Åh, så härligt! Jag trodde man knappt man kunde få apelsiner på ett litet träd man hade inomhus. Kul! :-)

  SvaraRadera
 6. Tygerna i mössorna kommer ifrån Stof o Stil :)
  Inte det lila dock, det är från lokala tygbutiken. Kramar Kicki

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!