tisdag 15 november 2011

Virkad strumpa till pannkakslaggen


Pannkakor ska gräddas i ett riktigt pannkakslagg så jag blev väldigt glad när mamma tyckte att det var alldeles för tungt för henne. Jag kommer fortfarande ihåg när vi stekte pannkakor när jag var liten och ena sidan gräddades i lagget och andra i en stor stekpanna så det skulle gå snabbare.

Men nu har jag inte bråttom att steka, utan båda sidor gräddas i det lilla perfekta pannkakslagget. Enda nackdelen är att handtaget blir så förbaskat varmt eftersom det är i gjutjärn. Och grytlapp funkar sådär. Den ramlar av, glider runt, doppas i smeten när den gräddas och är allmänt otymplig. Så jag virkade en strumpa som passade perfekt. Fasta maskor i ett ullgarn runt och en ögla på slutet så den går att hänga upp när den inte används. I söndags var det premiär för den och jag är jättenöjd. Jag var lite orolig över att den skulle vara för tunn men det var lagom tjock.

Det är inte jag som kommit på idén till den här men jag minns tyvärr inte var jag såg det. Om du läser det här så hojta till.

Ha en bra dag!
Mia

5 kommentarer:

 1. Mycket fiffigt! Jag använder gjutjärnsstekpanna när jag steker plättar (som vi säger i norr=), det blir godast.

  SvaraRadera
 2. Vad smart med en liten "strumpa" till pannkakslaggen:)

  Ha en bra dag Mia!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 3. Det här var riktigt smart tycker jag. Ett julklappstips kan man till och med tycka... Tackar och bockar. Kramar Kicki

  SvaraRadera
 4. Åh, extra goda pannkakor kan tänkas!
  Virkat är så fint, särskilt grytlappar utan mönster.
  De är fina i sin enkelhet.

  SvaraRadera
 5. Hej hej! Va roligt att fler har kommit på idén med en liten strumpa till gjutjärnshandtag :). Jag gjorde en av restgarn för minst tio år sen för jag var också trött på att vanliga grytlappar ramlade av osv ;)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!