tisdag 22 november 2011

Virkat pannband


Jag har alltid förknippat pannband med tanter som inte vill förstöra frisyren. Men helt plötsligt verkar det vara modernt och var och varannan ung tjej bär det och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite fint. I övrigt har jag ingen ambition att vara modern och se ut som alla andra och kanske är det så att jag nu är tanten som inte vill förstöra frisyren och gå runt med platt statiskt hår hela dagen samtidigt som jag inte vill frysa om öronen.

Eftersom jag inte är någon mästare på att virka och framför allt inte på att följa beskrivningar, har jag gjort det enklaste pannbandet som finns. Det består av stolpar i huvuddel och fasta maskor för att få till delen som ger ett rosettutseende. För er som är duktiga på att sticka och virka kan jag verkligen rekommendera ett besök hos den här duktiga virkerskan (tror inte ens det finns ett sådant ord men ni förstår vad jag menar) och denna duktiga stickerskan (är nog inte ett ord det heller) för inspiration till pannband.

Ha en bra dag!
Mia

Mia

14 kommentarer:

 1. Du är duktig du! Någon tant ser du i alla fall inte ut som, passar fint!

  Kram, kram

  SvaraRadera
 2. Fina du! Långt ifrån tant. Tycker det blev kanonbra. Och ännu mer inspiration fick jag. Hinner inte allt...! Kramar Kicki :)

  SvaraRadera
 3. Hej hej!

  Superfint. Jag blir inspirerad att göra något liknande.

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt! Kanske något för mig som inte gillar mössa! Perfekt att man inte behöver följa något mönster för det gillar jag inte heller!!!;)

  SvaraRadera
 5. Jag förstår precis dina associationer här. :-D Jag se sjuttiotlastanter med STORA glasögon framför mig när jag ser de här hårbanden. ;-) Du ser bara liiite ut som en tant. ;-)
  Hoppas det går bra med ögonfransarna förresten. Jag brukar tänka på dem ibland och önska dem snabb och stak växtkraft. ;-)
  Kram!!

  SvaraRadera
 6. Men du passade ju hur bra som helst i ditt pannband :-)! Jättefint är det, och jättefin är du! Jag såg verkligen inte klok ut i mitt, där kan vi snacka Östermalmstant :-D!

  Tack för fina ord :-)! Varma kramar från Virkerskan :-)!

  SvaraRadera
 7. Du är urfin i ditt pannband, inte en tillstymmelse till tant någonstans.
  vill också ha ett liknande men det blir förmodligen ett tovat i finull för min del. Tack för inspirationen.
  /Moni

  SvaraRadera
 8. Hej Mia!
  Snyggt! Har för mig att jag hade pannband ett tag i tonåren (80-talet;))!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 9. Vilket fint...! tyvärr ser jag ut som en mupp i pannband, och passar mycket bättre i mössor. Men det kanske är tur, då jag kan sy, men absolut inte sticka och virka!

  SvaraRadera
 10. Det enkla är oftast det finaste! Kram från stickerskan!

  SvaraRadera
 11. jag vill oxå!! superfint! men jag skulle behöva en mer utförlig beskrivning.. har du lust att förklara hur du gjorde? vilken storlek på virknål etc kram, ninna

  SvaraRadera
 12. Åh så fint det är! Har tänkt virka ett liknande, får se om det blir av :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!