tisdag 13 december 2011

Ballongklänning till jul eller nyår





Eftersom man (vi i alla fall) inte oftast brukar fira jul och nyår med samma personer kan man ju faktiskt använda samma klänning vid de två tillfällena. Av ett ljusgrått tunt bomullstyg med broderade blommor och lite paljetter, fodrad med vitt tunt bomullstyg blev det en ballongklänning. Röda skor, kofta och strumpbyxor till jul och till nyår kan man byta ut det till svart. Eftersom tygerna är tunna passar den även fint till sommaren med bara ben och vit kofta på kvällarna. Klänningen kommer att finnas i grått, vitt och syrénlila. Jag lägger in dem på hemsidan under dagen.

Ballongklänningar andra sytt kan ni hitta här och här.
Idag är det Lucia och vi har tre tåg att titta på idag. Två av barnen är pepparkaksfigurer och en ville vara stjärngosse. Jag passade på att vara lite galet kreativ och sydde deras kläder förutom nattlinnet som vi hade hemma. Bilderna kommer senare då jag som vanligt är ute i sista sekunden och mörkret gör att det är svårt att hinna ta bra bilder.

Ha en trevlig luciadag!

Mia

6 kommentarer:

  1. Vilken vacker klänning... passar ju fin-fint till kommande fester! Ska bli spännande att se pepparkaks-outfiterna! :-)
    /HönaPöna

    SvaraRadera
  2. Festlig och snygg! Har skyndsamt med att få ihop festkläder åt båda här, då dagisjulfesten är redan denna vecka :-)

    SvaraRadera
  3. Oj, har du sytt denna? Jättefin:)

    SvaraRadera
  4. Såååå fin! Ska bli kul att se pepparkakskläderna sen:)

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Så fin klänning! Ser verkligen fram mot pepparkaksgubbe-outfitsen :-D

    SvaraRadera
  6. Helt ljuvlig! Kommer den i större storlekar också. Typ för en 11-åring?? För jag har en tjej som hade älskat en sån klänning. :)
    Kramar Kicki

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!