måndag 12 december 2011

Små virkade dukar...

....är inte alltid så lätta att få till. Jag trodde att det bara var att lägga ut dem på bordet när de var virkade och tvättade. Men se så enkelt var det inte. Olika stora och alldeles för många runda och den senaste som jag fått såg ut att vara tomteröd när jag tittade på den i mörkret. Men i dagsljus var den mer rosa. Jag kanske helt enkelt får flytta runt dem lite och de kanske inte behöver ligga som en löpare. Ett mönster mitt på bordet kan vara fint det med.

Hoppas att ni haft en trevlig helg själva har vi varit på det bästa julbordet - ute på Värmdö på min pappas kusins (o hennes mans) årliga glöggbjudning. Från början var det mer glögg, julfika och macka med julskinka för den som var lite hungrig. Men med åren har den utvecklats och blivit mer ett underbart julbord där maten verkligen lagats med hjärta och det är ovanligt i Sverige. (Där köken är mer moderna och fina och maten halvfabrikat).


Tyvärr har jag inga bilder då jag tycker det är svårt att fota mat och börja flytta på maten och släcka lampor för att få aptitliga bilder, det kändes inte riktigt aktuellt. Nej, jag ville njuta av den goda maten så ni får helt enkelt lita på det jag skriver att det helt klart är det bästa julbordet.

Nytt för i år var spenatbröd, syltade trattkantareller, västerbottensill, västerbottenröra med kummin där man doppade knaprigt danskt rågbröd. Elliots favorit som han ser fram emot varje år är philadelphiaost blandat med hackad rödlök och dekorerad med röda och svarta caviarhjärtan (Var det rätt E?).

Nu har vi varit på julbord hela familjen och det är så trevligt att barnen ser fram emot det lika mycket som oss.


Önskar er en trevlig måndag!


Mia

6 kommentarer:

 1. Hallå Mia !
  Tack för fina ord ang. julbordet här ute på Värmdö igår. Jag blir jätteglad att höra att Ni gillade det. EN liten detalj som INTE stämmer: Elliots favorit: det är BARA Philadelphiaost + hackad rödlök, som man blandar ihop - ingen creme fraiche.
  Kram och tack från "tomtemor" Eva

  SvaraRadera
 2. Då ändrar jag det på en gång. Tack en en gång för en trevlig eftermiddag./ Kram

  SvaraRadera
 3. På bilden ser dukarna väldigt tjusiga ut i alla fall. Och kameran ljugen väl aldrig. ;-)

  SvaraRadera
 4. Vackert och juligt till tusen. Den stjärnformade duken gillade jag skarpt. Kramar Kicki :)

  SvaraRadera
 5. finfina dukar och ett underbart julbord, det kan väl knappast bli bättre. Jag gillar också den där philadelphia-ost-röran med rödlök. doppar gärna salta kex i den.
  /Moni

  SvaraRadera
 6. Mmm, så gott ert julbord verkar vara!
  Syltade trattkantareller lät inte dumt.
  Så fint med de röda små dukarna!
  /Ulrika

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!