måndag 5 december 2011

Virkar dukar varje kväll


Jag fortsätter att utveckla min virkning och har nu tagit steget att virka en duk. För mig något som känts som omöjligt hur skall man komma ihåg var man är och vad kommer sen. Som vanligt funkar inte beskrivningar utan jag tittar på något jag gillar och gör likadant. Eller nästan det blir alltid något fel men tillslut får jag ihop det.

Första duken(andra raden, vänster) virkades runt runt med stolpar och fasta maskor. Jag behövde inte tänka så mycket utan virkade på och höll koll så den inte blev som en volang eller basker pga för många eller få maskor.

Andra duken(andra raden, höger) tittade jag på en jag hade hemma och det gick så där för den som tittar nära ser man att den är lite vågig och ojämnt ökad. Men mönstret syns fint och det är det som är viktigast.

Tredje duken (första raden, vänster) virkades också efter en jag hade hemma som såg ut som en stjärna men någonstans på femte raden tappade jag bort mig men jag tycker den blev fin ändå.

Dessa tre skall tillsammans med två jag fått sys ihop till en söt jullöpare bilder kommer när jag är färdig.

Att virka dukar ligger nog högst upp på tant listan men vad kul det är mycket mer varierande än saker med bara fasta maskor och stolpar och man får tänka till lite. Ett lagom pyssel i soffan eller när jag sitter i hallen och väntar på att barnen skall somna. Fler dukar blir det och nästa gång av det benvita jag har hemma som skall få bli en året runt löpare.

Idag är det studiedag på dagis så Lillebror är hemma. Förutom lussebullsbak i eftermiddag med alla barnen tänkte jag sy några juliga kuddar.

Önskar er en trevlig måndag!
Mia

7 kommentarer:

 1. Det kommer att bli jättefint! Det är jag säker på. Har gjort liknande fast med loppisdukar. Tycker att det är gulligt! :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Oh, dem är jätte fina och röda. Härligt till juletiden!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina... jag älskar virkade dukar, och önskar att jag kunde virka några själva!

  SvaraRadera
 4. Virkade dukar har väl varit rätt så otrendiga en tid, men visst är de juliga och fina! Ett hantverk som inte får glömmas bort.

  SvaraRadera
 5. Men så fina! Vad grym du är! Är likadan vad gäller mönster och annat, kikar och sen gör jag som jag känner, hur ska man orka räkna och grejer? :-o

  SvaraRadera
 6. Spännande att få se löparen!! Här hemma har jag en massa små dukar virkade, som tyvärr inte används. Men att göra något kul av dem är ju verkligen en kanonidé!
  Kram Marie

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!