fredag 13 januari 2012

Barnklänning av gamla gardiner


Det är inte ofta jag går till en secondhandbutiker för att leta efter tyger. Jag gillar i och för sig gamla tyger men det är så tråkigt när det inte finns så mycket av det. När jag  var på Myrorna i somras (på en möhippa där den blivande bruden skulle leta efter något fint att ha på sig under dagen) hängde det här fina tyget där. Inte mycket, två längder som var ca 90x200cm och nu har jag äntligen vågat klippa i det.

 

 En enkel klänning med raglan, resår i ärmslut för att hålla in de vida ärmarna. Band i midjan som hålls på plats med handsydda tränsar och det bästa av allt: en knapp som passar perfekt i färg och modell. Brudens farmor (som även hon gillade att sy och som vi bland sov över hos när vi var små) gav mig massor av fina knappar som var fint sorterade och ihopknutna med ett snöre.

Vad skall jag nu göra med resten av tyget? Dottern önskade sig en kjol också och jag som är klänningstokig själv ska nog sy en till mig - sedan är tyget nog slut tyvärr.

Trevlig helg på er alla som tittar in idag!

Mia

12 kommentarer:

  1. vilket härligt tyg, och knappen passade verkligen perfekt!
    Ang. väggen så har vi några sådana. Både original som fanns i huset, men även egengjorda. Vi har helt enkelt bara satt ohyvlade brädor över gipset. Väldigt enkelt, och fort går det... Sen är det bara att måla och lista som vanligt. Lycka till! :-)

    SvaraRadera
  2. Vilket underbart fint tyg! Och som alltid gör du så fina saker av fina tyger!

    SvaraRadera
  3. Såå fin!! Snyggt med bandet. Älskar tyget och knappen är som gjord för klänningen. Håller med om att det är tråkigt att det oftast finns bara lite av secondhandtygerna.

    SvaraRadera
  4. vad kreativ du är, det blev supersnyggt!

    SvaraRadera
  5. Tjusigt värre! Och ingen annan har en likadan och bara det är ju en lyx. Allt du tar i blir till guld på ett eller annat vis.
    En riktigt härlig helg önskar jag dig med.
    /Moni

    SvaraRadera
  6. Hej! Tapeten i Theas rum heter Chinese Rose och kommer från Pip Studio, Intrade.

    SvaraRadera
  7. Så fin - vilket vackert gardintyg!

    SvaraRadera
  8. Men, vilken fin klänning! Och knappen var ju helt bedårande! Vad duktig du är på att sy. :)

    SvaraRadera
  9. Jättefint! Det är så härligt när något gammalt kan få nytt liv så här :)
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  10. Vilket fint tyg! Mönstret påminner mig om en tapet hemma hos min gamla mormor./ Annika

    SvaraRadera
  11. Så väldigt "Sound of music" av dig:) Klänningen blev ju alldeles ljuvlig och den matchande knappen blev verkligen pricken över i! Ser fram emot att se vad du mer hittar på av det:) Knowing you så kan det inte bli annat än fint!!!

    SvaraRadera
  12. Så fin - som allt du gör!

    Ha det bra!

    kram pernilla

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!