tisdag 10 januari 2012

En gammal stol


Det blev visst lite längre jullov än jag tänkt mig. Tack till er alla som tittat in här trots att det inte hänt så mycket på bloggen de senaste veckorna. Men nu ska det bli ordning igen, från och med idag faktiskt.

Innan jul kom svärfar hem till oss med en gammal stol och gissa om jag blev glad. En sån riktig gammal stol med många lager färg som nötts bort på riktigt. Så gammal att knopparna gått av och tappats bort någon gång i sitt liv som trästol. När julgranen stod i vardagsrummet och tog mycket plats tyckte jag att den kunde stå i någon av barnens rum tills julgranen skulle flytta ut. Men efter Juliettes kommentar blev det inte så

- Men mamma den ser lite.....trasig ut.
- Nej den är ju jättefin, inte är den trasig.
- Jo, den har ju tappat något häruppe.... sen är den lite smutsig och så.

Vi har inga likadana stolar någonstans men något säger mig att barnen någonstans i skolåldern börjar  se skillnad på gammal och nytt. Hon är det andra barnet här hemma som kommenterat våra gamla möbler. Jag antar att den får stå i vardagsrummet framför altandörren nu under vintern och sedan får vi se var de hamnar under sommaren. I köket skulle den vara fin men vi har liksom lite många stolar där just nu. Och den är ju så fin som den är med en blomma vilandes på sitt gamla trötta säte. Den passar mer som en bänk än en stol helt enkelt.

6 kommentarer:

 1. Den var ju jättefin! Jag är på jakt efter precis en sådan, skulle också bli hemskt glad om någon kom och gav mig en bara sådär. :)

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker stol, precis sådär som jag älskar, lite udda & slitet...! Jag har en gammal stol som jag har ute i trädgården och ställer små fina saker på, tyvärr förkortar man ju livslängden på dem när de flyttar ut, men det är trevligt så länge det varar!

  SvaraRadera
 3. Hej Mia!
  En sån charmig stol,precis i min smak oxå:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. En jättefin stol. Kul att ha en svärfar som noterar vad man gillar hemma:)

  SvaraRadera
 5. Mmmm, vacker på riktigt! Det är något väldigt speciellt med möbler som har historia :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 6. Tack för inspirationen! Ibland behöver det inte vara så svårt att få in gammalt bland nytt. Jag har länge undrat vad jag ska göra med min jättegamla, men vackra, stol. Den är alldeles för ranglig för att sitta på men nu när jag såg din blombukett på din stol så slog det mig att jag faktiskt behöver någonstans att ställa min stora chili! Som sagt, ibland behöver det inte vara så svårt... :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!