torsdag 19 januari 2012

En liten virkad filtMin kära lillasyster har fått barn. En liten flicka blev det, hon kom till världen i mitten av december. Jag hade lovat henne en virkad filt redan då hon var gravid  men som vanligt så tar det sin lilla tid att virka alla dessa små rutor. Jag blir lika förvånad blir jag varje gång att det behövs så väldigt många rutor. 


Men nu är filten äntligen färdig och det blev till slut en liten variant i ull med en vit bred kant runt om alla 49 rutorna, i fem glada färger .

Vet ni vad det tråkiga är? Hon bor så väldigt långt bort (i New York). Det är inte bara att ta tåget eller bussen för att hälsa på med andra ord. Tur att man kan ringa över Skype och prata varje dag om man vill och skicka mail med små filmsnuttar så man inte missar alla de första månaderna. Men en dag kommer vi att träffas och barnen ska få krama på sin första kusin på min sida..... och de längtar så! Första bilden vi fick e-postad tog de med sig till skolan och visade stolt för sina klasskamrater. Det är stort att få en kusin, speciellt när den tillhör världens bästa moster.

Mia

13 kommentarer:

 1. Vad fint du skriver! Och vilken underbar liten filt du har gjort, verkligen jättefin. Din syster och bebben blir säkerligen helnöjda med den. Och ett stort GRATTIS till mosterskapet. Det är tråkigt att ha sina nära och kära så långt bort. Jag vet för att min äldsta dotter flyttade till thailand och bodde där i sex år, ett barnbarn kom till världen och då kändes det ännu längre bort, jag var och hälsade på när han var ett halvår och de kom hem till sverige igen när han var ca året. Nu bor de närmare och vi kan träffas ofta. Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan du får krama om din syster och systerdotter

  SvaraRadera
 2. Åhh, vilken söt filt och så härliga färger! Den som ändå kunde virka...

  SvaraRadera
 3. Lyllos kusinen och systern som får en sån vacker filt:)

  SvaraRadera
 4. Så fin filt! Den kommer säkert att värma skönt där långt borta i New York! Och Grattis till dej som blivit moster!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Vilken söt filt! Och visst behövs det fler rutor än man tror ;)

  SvaraRadera
 6. Grattis till lilla systerdottern! Väldigt fin filt! Färggrannt med vitt till är så snyggt!

  SvaraRadera
 7. Åh så himla himla fin! Man måste älska mormorsutor! Vad tråkigt att hon bor så långt bort :-( Tycker det är tråkigt att min lillasyster bor i Skåne, men det är ju ändå överkomligt.

  SvaraRadera
 8. Lämnar ett tassavtryck när jag kikar förbi lite och läser.
  Hoppas du får en fortsatt bra dag!

  ------------------

  ..::Fotobloggen om vikt och träning utan gym eller dieter::..

  SvaraRadera
 9. Kul filt! Jag funderar precis på att börja med mormorrutor. Ja, ja man bör alltså vara inställd på att det tar lite mer tid är man beräknade. Kan ju vara bra att ha i åtanke. Din blev himla fin!

  SvaraRadera
 10. Sååå fin filt! Trist att avståndet är så långt. Men längtan är inte alltid av ondo... :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 11. Vilken UNDERBAR filt! Jag älskar virkade filtar och har gjort några själv men ledsnar alltid efter ett tag och de blir alltid miniatyr-små. :)

  SvaraRadera
 12. åh vad härligt, vad glad jag blir!Tillskott i familjen är underbart! Avstånd är inte så kul men vi får tänka på att det enda som är viktigt är att vi mår bra iallafall :-)

  SvaraRadera
 13. Vilken fin filt! min syster bor också i USA (Colorado) och fick nyligen barn nummer tre, deras första dotter! Som du säger, det är tråkigt att inte kunna åka över på en fika eller hälsa på en långhelg, men det är tur att Skype finns!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!