söndag 29 januari 2012

Gör inte dessa!

 

Det ser väldigt gott ut men tyvärr var det som att äta pepparkaksdeg rullat i choklad - fast i fin förpackning. 

Jag har sett många olika varianter av sådana här cakepops. Härligt färglada och mycket roligare än vanliga kakor. Därför tog jag pepparkakorna från i julas och mosade till pepparkaksmjöl. Därefter blandade jag i en burk philadelphiaost till en fast massa som gick att forma till runda bollar. Sedan smälte jag lite vit choklad och la i massor av blå karamellfärg (men de blev gröna). Slutligen rullade jag dem i chokladen och sprinklade på lite strössel. Som pinne använde jag genomskinliga snittpinnar då vi inte hade träpinnar hemma.

Eftersom det verkligen smakar pepparkaksdeg borde varenda unge tycka att det är supergott men tyvärr var det ingen som gillade dem. Jag såg hur de växte i munnen på barnen och nu står de färglada söta popsen i kylen och ingen vill äta dem. Men man blir glad när man öppnar kylskåpet i alla fall.

Önskar er en härlig vinterdag!
Mia

7 kommentarer:

 1. Åh, det är så trist när man provar saker och så blir det inte bra, men härlig färg iaf! :-)

  SvaraRadera
 2. Man måste ju prova för att veta, och det brukar vara roligt medan man gör det också! Så helt bortkastat är det ju inte, fast ingen vill äta. Jag brukar också experimentera ibland när barnen vill prova. Ibland blir det ju en succé också! Fina såg de ut i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Bra att veta för de ser ju verkligen smarriga ut ;)

  SvaraRadera
 4. Synd, för det ser helt fantastiska ut. Men man får glädjas åt dem i kylen.....

  SvaraRadera
 5. Mycket tjusiga iallafall - ser väldigt goda ut. Såg ovanför att du ändrat dig om smaken.

  SvaraRadera
 6. Mina cake pops blev inte heller så jättegoda som jag trodde, och barnen åt dem inte. Men det gör inget, det är ju så fint :-)

  SvaraRadera
 7. Haha... de är väldigt söta att titta på i alla fall. :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!