onsdag 4 januari 2012

Köksinspiration


Det är sällan (egentligen aldrig) jag surfar runt bara för att hitta inspiration, utan det mesta dyker upp på bloggar jag läser.


eller finns som inspiration i andra bloggares inspirationsmappar.


Något enkelt som en vägg målad med svart griffeltavelvägg


eller vad sägs om turkost/blått golv


eller varför inte fina gamla fönster inomhus.


Alla bilder är länkade med bildägarens blogg så klicka gärna på bilderna och titta in på de fina inspirerande bloggarna. 

När vi flyttade in i huset var strukturväggarna i köket målade med en mörk blå färg, ni vet den blå färgen alla skulle ha i hemmet på 90-talet. Vi behöll strukturen och målade dem bara vita trots att svärfar erbjöd sig att spackla. Det ångrar vi idag men det är miljoner saker som ska göras när man flyttar och vi var ivriga. Flytta gör man med andra ord inte gärna ofta. Det viktigaste var att bli av med den blå färgen så vi inte skulle bli allt för deprimerade i det mörka rummet. 

Många fina kök att inspireras finns det. Egentligen alldeles för många men jag plockar lite överallt och som vanligt ska helst de nya sakerna redan finnas hemma eller knacka på dörren och lämnas av någon vi känner. Lite gammalt, lite nytt, lite färg, lite svart, lite vitt, lagom modernt (för att göra 8-åringen nöjd som inte vill bo i ett gammaldags hem). Men viktigast av allt - personligt och hemtrevligt!

Önskar er en trevlig onsdag!

Mia


12 kommentarer:

 1. UNDERBARA bilder du bjuder på denna onsdag! Kanon fina inspirerande bilder!
  Kramkram

  SvaraRadera
 2. Å vilka härliga bilder! Det var just den här inspirationen som jag behövde för att ta mig i kragen och sätta i gång i dag!!! NU ska julen ut!!!

  SvaraRadera
 3. Härligt med insirerande bloggar!
  Du har en av dem!!!
  Kram Mimmi♥

  SvaraRadera
 4. Väldigt fin inspiration! Det är det bästa, bästa med bloggvärlden - alla fantastiska idéer man får! :)

  Psst, kolla in hos mig ikväll...du har en award att hämta då. Bara för att jag gillar dig så himla mycket! Säger det redan nu eftersom jag jobbar ikväll :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 5. Wow, vilken massa fina kök du hittat!
  Det med kakelugnen är min absoluta favorit. :-)

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga inspirationsbilder! Jag är ju själv inne i just den där "Gör nåt fort så det ser beboeligt ut!"-fasen nu. Jag försöker hejda mig och tänka långsiktigt, men det är svårt när man vill så MYCKET på en gång!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar fönsterbilden och griffeltavelväggen! Man får lust och inspiration att göra vissa förändringar här hemma! / Annika

  SvaraRadera
 8. Hej!! Vad roligt att du gillar mitt kök :)). Själv blev jag helt såld på det turkosa golvet!! Din blogg är ju supermysig, tittat in här för en tid sedan så nu har jag mycket att kolla på :). Ha det så gott!! Kramar Madeleine

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder! Ninettes turkosa golv gillar jag också! ;)

  SvaraRadera
 10. Härligt att du gillar mitt köksgolv! Är själv glad för färgen precis varje dag! :) Nu skall jag bara åtgärda väggarna, så jag blir glad av dom också. Skall antagligen göra nåt collageaktigt. Gamla fönster inomhus är bara så härligt tycker jag! Vi har tyvärr plats för såna bara på ett ställe i huset, hade gärna haft såna lite överallt och speciellt såna där som du länkat till.

  SvaraRadera
 11. Jag tittar ofta in till dig ... gillar din kreativitet. Idag blev jag inspirerad av de gamla fönster ni satt in i väggen till ert matrum. Vi håller på med ett nyköpt sommarställe där er idé skulle vara helt kanon. Maken nickade gillande åt ert fönster ... Vi får se vad det blir.

  Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!