tisdag 17 januari 2012

Nya handtag till kökslådorna


Handtag till skåp tycker jag är svåra att hitta, speciellt när man har redan bestämt hur de ska se ut. I huvudet finns en bild och sedan jämför man alla man ser med just de där som man själv hittat på. Men till slut hittade jag dem jag sökte hos Sirlig, en mysig butik i Gamla stan och de var de fem sista hon hade kvar.

Tyvärr har jag ingen före-bild på lådorna men de var väldigt nötta och slitna. Så som det blir efter att två familjer med många barn har dragit i dem i tio år. Nu var det i och för sig de gamla ägarna som gjort de värsta märkena, jag tror att de haft ett egentillverkat barnlås igenom handtagen (som för övrigt inte alls passade till lådmodellen då de var moderna långa stålrör). Men med lite spackel, sandpapper och färg blev de som nya. Ja kanske inte riktigt, men mycket finare. 

Det enda kruxet är att vi har väldigt många skåp, alldeles för många att orka snygga till (20 härliga luckor).  Två mindre blev det då jag under diskbänken sydde ett linnedraperi som dessutom även täcker den inte ganska fula diskmaskinen. Kanske att jag även  tar bort luckorna på några av överskåpen och tapetserar. Inte så mycket mindre jobb men lite roligare än att bara spackla och måla.

Önskar er en trevlig dag!

Mia

4 kommentarer:

 1. Mycket snygga handtag! Nu blir jag avundsjuk. ;-) Jag gillar den svarta hängaren också, så fin.

  SvaraRadera
 2. Riktigt snygga handtag....man kanske skulle ta och byta själv! Nej, då får min man spader. För några år sedan gjorde jag något liknande: Vi hade fult, men rejält kök med luckor i furu, typiska 80-tals. Dessa tvättade, slipade och målade jag antikvita och satte på beslag i svart smide. Men det var mycket jobb....31 luckor och 10 lådor!!! Gör inte om det! Men snyggt blev det! Nu tycker jag att det är fint med öppna hyllor och draperi!

  SvaraRadera
 3. Väldigt snygga och klassiska handtag. Kan man leva med länge. :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 4. Verkligen supersnyggt! Tror det blir jättefint också att ta bort luckor och tapetsera.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!