torsdag 12 januari 2012

Nyklädd trälåda
Ibland gör jag saker som kanske inte uppskattas av övriga familjemedlemmar, men jag kan liksom inte låta bli. Som när jag efter att ha lämnat barnen i skolan och på dagis går en sväng till lilla lokala matbutiken för att handla och helt plötsligt ser två tomma trälådor. Går fram till kvinnan som står och packar upp frukt och grönt och frågar om lådorna ska kastas. 

- Ja, vill du ha dem?
-Jättegärna!

Blir så glad över mina fyndade lådor och packar ner maten jag köpt i dem och promenerar hem med ett stort leende. Ställer in dem i köket och funderar på vad de ska användas till. Maken kommer hem efter jobbet och tycker det luktar jordkälllare i hela huset så de får flytta ut. Där står de ett tag tills de behövs till julmarknaden på Stortorget under december månad. Efter jul flyttade de in i huset igen, vädrade och klara. Jag målade och klädde in en i finaste Tilda-pappret från Panduro. Fortfarande vet jag inte var de ska stå, jag hade tänkt mig köket men när pappret var på plats kändes de inte så "köksiga" utan mer "sovrumiga". Nu står de i vardagsrummet och håller den gamla stolen sällskap tills jag hittar en ny plats till dem.

Nu håller jag alltid utkik efter fler lådor för de kan ju vara bra att ha ifall man skulle behöva lite fler förvaringslådor till barnrum, sovrrum, hall eller varför inte till tidningar på toaletten.


Ha en bra dag och glöm inte att hålla utkik efter saker och skräp du kan få användning av. Det gör dig glad och minskar sophögen.

Mia

4 kommentarer:

 1. Bra-att-ha-lådor kan man aldrig få för många av och tänk att precis som hemma hos dig så är det inte alltid den tanken delas :)
  Före jul kom jag hem med en sopsäck full med tomma konservburkar fådda på vår ICA-butik och maken påstod att det luktade illa och förpassade raskt säcken ut på altanen men efter en sväng ner i diskbaljan så är dom accepterade i pysselrummet i allafall.

  Din trälåda blev då iaf jättefin, platsar helt klart i ditt mysiga hem

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint! Känner igen mig, känner mig som en skrotsamlare ibland, haha!

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig där!Mina man skäms ihjäl när jag frågar efter saker i butiker och övriga ställen, men man är ju som är :)
  Njut av din lördag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Åh så fin! Man blir som allra mest nöjd med det man fixar själv, eller hur?
  Kram Cecilia

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!