torsdag 26 januari 2012

Sprayat spetsmönster


Jag och sprayburken är inte riktigt vänner, jag kan inte minnas att jag tyckte det var lika jobbigt förra gången. Men det kan bero på att det var en annan årstid förra då och att det bara var att lägga ut papper, spraya lite färg och sedan låta det torka i vinden. 

Den här gången fick jag lägga ut papper i carporten då det flög runt pulversnö som lämnade fläckar på plåtburken. För att få färgen att torka var jag tvungen att ta in sakerna mellan varven då det inte alls verkar vilja torka i kylan. Och många gånger fick jag spraya för att få lådan helt vit. Så det blev ett himla spring in och ut. Jag ska nog skaffa mig ett munskydd, för det är nog inte jättebra att andas in det där. Igår  var dessutom Leonard ledig från dagis så även han satt och andades in den härliga luften.

      

Så här gjorde jag

Locket sprayades i en turkos färg
Därefter la jag på en gammal plast duk i plast
Jag nålade fast delarna bak
Sedan sprayade jag allt vitt och efter många lager vitt var lådan färdig.

Jag  har sett en beskrivning på hur man gör men det var länge sedan och jag minns inte var. Då tror jag att ett tårtpapper fick vara spetsmönstret. Anledningen till att jag inte gjort detta tidigare var att jag inte visste hur jag skulle få det att ligga still. Jag trodde spetsduken i plast var en jättebra lösning, men det lyckades glida lite ändå och det blev några fula märken. Men jag kommer aldrig att orka göra om den så den får vara ojämn och kladdskadad. Är det hemmagjort ska det väl se lite hemmagjort ut, eller?!

Ha en härlig dag!

Mia

16 kommentarer:

 1. Blev ju riktigt snygg :-)!! Ja, sprayning är nog inte den mest hälsosamma hobbyn ;)!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker iaf att det ser jättefint ut!

  SvaraRadera
 3. Låter kladdigt, men det blev väldigt snyggt!

  SvaraRadera
 4. Jätteläckert!!!!
  Det är ju handgjort! då måste det få finnas lite sneda linjer eller lite kladd eller vad det nu är, annars ser det ju producerat ut. Efter alla dessa år som jag har målat och sytt och gjort saker och haft mardrömmar över att en sak inte varit "perfekt" har jag istället lärt mig att uppskatta att det ser handgjort ut. Inte efter medvetet slarv, det ska fortfarande se välgjort ut, men det där lilla...

  Jag tycker det är svårt att få vit sprayfärg att fastna, har du något bra tips eller använder du nån speciell sorts färg?

  Ha en fin dag!
  kram lisamaja

  SvaraRadera
 5. Så smart! Och snyggt blev det också :)

  Jag önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Ser rigtig flot ud :)


  Hilsen


  Ole
  iphone reparation
  http://iphonereparationer.dk/

  SvaraRadera
 7. Jättefin blev den! Synd att det var så besvärligt!

  SvaraRadera
 8. Läckert!!! Låter dock inte helt oproblematiskt i denna årstid. Ska nog vänta tills det blir varmare ute innan jag ger mig på att spraymåla mina nya hyllor:)

  SvaraRadera
 9. Ruskigt fiffigt!

  Du har en utmärkelse att hämta hos mig!
  Ha det fint!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 10. Tycker bara det är snyggt när det inte ser helt perfekt ut! / Annika

  SvaraRadera
 11. vilken rolig idé... jag gillar ju att spreja, kanske ska prova det någon gång?!
  Angående cementkrukorna i min trädgård, så är det vanliga cementrör, fast stora, typ en meter i diameter. Tanken är att vi ska odla i dem till sommaren...!

  SvaraRadera
 12. Det blev supersnyggt!!

  Hade också funderingar på hur det är att spraymåla nu på vintern. Förstår utifrån ditt inlägg här att det är lite svårare.
  Kanske bättre att vänta tills det blir plusgrader.

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 13. Den blev jättefin! Bra idé att spraymåla en plåtburk. :)

  Jag har gjort något liknande, med tårtpapper och glasburkar. Ljuslyktor blev det av mina alster.

  SvaraRadera
 14. Det blev ju så bra! Vi använder sprayfärg en del i den här familjen men brukar planera in dessa projekt till vår och sommar. Det är så mycket lättare då.

  Tack för tipset!

  Hälsar Karin och Freja/Pysselbolaget

  SvaraRadera
 15. Det är verkligen mkt jobbigare och svårare att spraymåla än man kan tro! Tycker det blev jättefint! Är lite sugen på att göra något liknande fast på en stol eller pall.

  SvaraRadera
 16. Jag tycker burken blev jättefin! Jag har lite funderingar på vad jag kan göra med det som kommer bli över i min sprayburk när jag är färdig med den fönsterbåge som ska bli anslagstavla... Kanske ska dekorera burkar?!?!

  Jättefin och inspirerande blogg!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!