onsdag 11 januari 2012

Stryktåligt bokstöd


Jag läser väldigt sällan, eller snarare jag har inte läst en bok på tre år nästan och då var det nog Martina Haags samling med krönikor, som gick fort att läsa och man behövde inte komma ihåg vad man läst dagen efter för att kunna fortsätta. Det är inte det att jag inte gillar att läsa utan mer att jag inte vet när jag ska hinna med det. Ni som har barn vet ju att läsa på dagen är omöjligt med barn hemma om de inte är så små och sover en stund på eftermiddagen. Men då vill man kanske hinna med lite annat. Innan jag går och lägger mig går inte då jag somnar efter fem minuter och det skulle innebära att en bok tar flera år att läsa ut.

Bara för att jag inte läser tycker jag  inte böckerna ska stå i ett skåp, för de är ju trots allt någon som kommit på och tagit sig tiden att skriva den. Dessutom är de ju  väldigt fina, speciellt pocketböcker. De finns i många härliga färger och det bästa av allt de är lika stora. Det gör att det ser städat ut trots att de inte står på rad. Eftersom det känns synd att låta dem stå i ett skåp satte jag upp obehandlade hyllplan och de enklaste konsollerna från IKEA för 15 kr som jag målade vita. Som bokstöd har jag använt gamla strykjärn som min pappa köpt i sin ungdom.

Men vem vet - nu när jag satt upp en hylla ovanför fönstrena i vardagsrummet (vilket blev himla fint om jag får säga det själv) blev jag lite sugen på att ta en av böckerna och börja läsa igen. Helst ska det vara en bok man blir glad av. Boktips någon?Jag bjuder även på en bild på den andra hyllan som går över altandörr och fönster. Inte den bästa bilden, väldigt mycket ljus på fel ställe men jag ville bara visa hur det ser ut i sin helhet. Någon som har tips på hur man tar bilder mot ljus så skulle jag bli väldigt glad, för det är verkligen något jag tycker är svårt.

Önskar er en trevlig dag!

Mia

14 kommentarer:

 1. Åh så fint, jag älskar verkligen sådana hyllor! Här hemma passar det tyvärr inte alls.

  SvaraRadera
 2. Det blev ju fint, rolig idé med böcker ovanom fönstret! Glada lättsamma böcker, som ändå är bra, skulle jag också gärna vilja få tips om. Tycker de flesta böcker handlar om olyckliga barndomar och våld, det blir lite för mycket av sånt!

  SvaraRadera
 3. Bra idé både med hyllorna över fönstret och strykjärnet som bokstöd! Har själv tänkt på att sätta upp en likadan hylla över en dörröppning. Jag har inte kommit till skott än, men nu blev jag lite inspirerad.

  SvaraRadera
 4. Så fint! Älskar när man hittar nya användningsområden för gamla älskade grejer

  Hälsar Karin/Pysselbolaget

  SvaraRadera
 5. Å jag älskar hyllor ovanför fönster! Det hade jag i min förra lägenhet. Jag läser en himla massa, men tycker att det är supersvårt att ge boktips. Jag är svag för Denise Rudberg, särskilt hennes elegant crime-böcker.

  SvaraRadera
 6. Vad fint det blev. Jag hör till dem som tycker att böckerna ska synas i ett hem. Har inte mycket till övers för trender som vräker böckerna från våra hem.

  SvaraRadera
 7. Känner igen mig... Har läst väldans lite böcker sedan jag fick barn och jag vet egentligen inte varför. Finns så mycket annat att göra, så tiden finns inte. Handlar säkert en del om prioriteringar oxå ;)
  Himla snyggt med hyllan och jag tycker ditt bokstöd (strykjärnet) var supersmart!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. "Niceville" är väldigt bra, vet inte direkt om den är en glädjekick, men boken lever kvar i mitt huvud, fast det är mer än två veckor sedan jag slog igen den.

  SvaraRadera
 9. Tjusigt! Och verkligen kul och smart idé med strykjärnet som bokstöd!

  SvaraRadera
 10. Så fint du har gjort... jag läser aldrig, trots att jag i min ungdom var en riktig bokmal, det finns alltid något annat roligt att pyssla med, eller sy, eller...
  Angående väggen i hallen är det brädor skruvade på reglar. Krokarna har vi köpt på karlssons, och finns nog på vilken bygghandel som helst. När du skriver hel vägg av brädor, hur menar du...? Maken har lite svårt att svara innan han vet ;-)
  Kram...

  SvaraRadera
 11. Jag är en sån som plöjer böcker! I perioder. Och då kan jag inte släppa dem. Läser så ögonen går i kors på nätterna. Inte helt bra egentligen....

  Mina toppböcker, alla tider, är "Flyga drake" och "Tusen strålande solar". Finns inga böcker som toppar dem.

  Nu läser jag Twilight-serien. För att blidka dottern, tänkte jag, och fastnade totalt i böckerna. Underbara! Faktiskt!
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 12. Jag läser gärna och ofta och mycket. Men det finns vissa böcker jag återvänder till när jag behöver något lättsamt och roligt. Så här är en lista på några favoriter (som alla har några år på nacken). Alla Marian Keyes böcker, särskilt Sushi för nybörjare, När Lucy Sullivan skulle gifta sig och Sista chansen. Mina hemligheter av Sophie Kinsella. Be careful what you wish for av Alexandra Potter. Stolthet och fördom av Jane Austen. Susan Elizabeth Phillips böcker, särskilt Nobody's Baby but mine och resten av Chicago Stars serien.

  SvaraRadera
 13. Jag är svag för alla sorters deckare, som Michael connellys böcker. Annars är niceville och hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bra. Eller Carin hjulströms böcker. Håller med om att det inte alltid finns tid att läsa med barn i familjen. Jag somnar aldrig så där fort utan läser ofta en stund innan- tur för mig : )

  SvaraRadera
 14. Prova att använda blixten på kameran när du tar kort i motljus.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!