måndag 27 februari 2012

Då var det dags igenVarje år pillar vi ner frön i de söta terrrakottakrukorna och det är alltid lika kul när de små gröna tittar upp. I år har jag försökt hålla mig till paprika, chili, psysalis, aubergin och två sorters tomater men det blir ju många krukor ändå. Och nu står de i ett hörn av vardagsrummet där det är svalast. Mycket ljus får de men ingen direkt sol då de blev alldeles för långa och rangliga första dagarna vid fönstret.
Istället för de tråkiga påsarna jag brukar lägga på har jag gjort egna kupor av några glasskålar som jag hittade i köksskåpen. Gamla kaffekoppsfat som även de fanns i köksskåpet passade perfekt till att ställa krukorna på under glaskuporna. Högst upp har jag limmat fast målade träknoppar så man kan  lyfta, vattna och titta om någon tagit sig upp ur jorden utan att välta ut hela fatet.

För att lättare kunna hålla reda på vilket frö som ligger var har jag på glasspinnarna limmat fast en tandpetare som jag sedan sticker ner i jorden. Jag tänker att den smala tandpetaren borde torka snabbare och därför inte möglar, glasspinnarna gjorde förra året.
Svaret på frågan om vilken sprayfärg jag använts till lampskärmen, den är köpt på Hornbach. En metallicfärg med nummer 622 blå. Märket är nog deras eget Plasti-kote.

Denna vecka är barnen hemma och har sportlov. Vi kommer nog mest att ha hemma-häng utan massa måsten. Marken är snö- och isfri och kanske att cyklarna får titta ut ur lekstugan en stund.

Önskar er en härlig dag!

Mia

11 kommentarer:

 1. Tack för att du delade med dig av färgnumret! :) God vårfortsättning!

  SvaraRadera
 2. Jag satte också frön i helgen. Så roligt att tjuvstarta våren lite. Jag längtar tills det går att börja gräva i trädgården igen.

  SvaraRadera
 3. Supersmarta kupor - nu väckte du en idé hos mig om hur jag ska göra kupor - tack!!!
  :-)
  /Helena

  SvaraRadera
 4. Härligt !! Visst är det en underbar tid man har att vänta framöver...

  SvaraRadera
 5. Vad pyssligt :-) Jag älskar den där lådan du har bakom, vill vill vill ha!

  SvaraRadera
 6. Så fint att få se det växa. För det får väl ni? Här växer inget. Jo, ett tag. Sen tar jag död på det. Same procedur every year... :)

  SvaraRadera
 7. Härligt att du börjat så. Det inger lite hopp om att våren är på väg! :-)

  SvaraRadera
 8. Ja det gäller att ha ett stort tålamod och även gröna fingrar för att lyckas med frösådden. Jag själv har gett upp med det och köpt små plantor istället de senaste åren. Skönt att få lite hjälp på vägen! och det har blivit jättelyckat varje gång! / Annika

  SvaraRadera
 9. Vilka snygga glaskupor, otroligt bra idé! :)

  SvaraRadera
 10. Så härligt! Våren är på väg!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!