onsdag 29 februari 2012

Från yogurtburk till kakburk


I går ville Storebror baka och då gjorde vi det. Det blev något helt nytt (för oss) och väldigt smaskigt, nämligen Choclate chip cookies. Egentligen alldeles för goda för att få finnas i ett hem med en fikatokig mamma och hennes tre lika fikatokiga barn. Stora gjorde vi dem också, så stora som de är när man fikar på café. Efter att vi ätit 1 1/2 kaka var och sköljt ner det  med en stor kopp te skulle de förvaras någonstans. Så jag rotade runt i det röriga skåpet med burkar och hittade en Turkisk Yoghurt-burk. Det var nästan så burken var gjord för att bli en kakburk. För Turkisk Yoghurt är något som alltid finns hemma hos oss och används mycket. Vi använder det som bas till olika sorters såser som tzasiki och skagenröra, som frosting till muffins eller som "nödfrukost" med honung och flingor. 

Men så värst rolig är den ju inte så lite prickigt papper limmades runt och med det söta handtaget blir det ju också en fin gå bort-present.


Jag fick en fråga för länge sedan som jag kom på att jag glömt svara på och det var det där med lim. Vad jag använder för lim? Det är lite olika men till den här har jag använt limstift och egentligen skulle jag nog också behöva ta några lager decoupagelim över då fettet från kaloribomberna gör fettfläckar. Men jag tycker att det brukar bli knöligt och det är väldigt svårt att få det snyggt så om någon har decopagetips där pappret inte blir skrynkligt blir jag glad - och kanske några fler.

Minns ni pastellutmaningen hos Lidyll? Det är så att jag är en av finalisterna så har ni lite tid över idag får ni gärna gå in och rösa på mitt bidrag här.

Ha en bra dag!

Mia


  Ifall någon undrar hur många kakor jag  lyckades mumsa i mig  innan dagen var slut så blev det nog på fem...

10 kommentarer:

 1. Hittade just hit från Bloggvy och blir så inspirerad! Smart idé med yoghurthinken också - vi har massor som bara står och väntar på återvinningen.

  SvaraRadera
 2. Vilken toppenide´. Vi har också turkisk yoghurt till allt, så om det är ok så kanske jag snor ideén.
  massor av sol på dig
  kram Malin

  SvaraRadera
 3. Vad söt hinken blev! Och jag som lägger minst en sådan i plaståtervinningen varje vecka! Man kan ju göra något fint av dem istället. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Tack för ett superbra tips! Här går det åt åskilliga sådana spänner i månaden.

  SvaraRadera
 5. Härlig vårkänsla på den burken ! Och så bra - sådana burkar slängs till återvinningen i massor hos oss. Det ska bli ändring

  SvaraRadera
 6. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att det måste gå att göra något kul av alla gamla yoghurthinkar! :) Tack för tipset! :) Fint med prickigt papper, min favorit!

  SvaraRadera
 7. Tänk att en yoghurtburk kan bli så piffig! Vi också skåpen fulla med såna där burkar, så det kan ju va en idé att ta vara på. Just nu tjänar de mest till sandlåde-hinkar...

  SvaraRadera
 8. Ser riktigt mumsiga ut! Och snyggt med yoghurtburken, vi har också alltid sådan hemma, kanske borde ta tillvara på burken och göra något liknande någon gång :)

  Angående hexagonerna, jag sydde ihop mina för hand. Här finns bra beskrivning: http://www.nusse.nu/2011/04/1086/ Men jag tror nog det går att göra åtminstone delar av det på maskin. Fast jag tyckte faktiskt det var rätt skönt att slippa symaskinen ett tag och istället sitta i soffan framför teven. Men det tar ju en himla tid, det är ju en sak som är säker ;)

  SvaraRadera
 9. Hej!
  och tack för din hälsning hos mig :)
  Vilken fin kakpresentburk det blev! Gillar återanvändning skarpt och när det blir sådär snyggt är det ju underbart! Såg även att du har ett litet dockskåp, jag som just blivit med hus och behöver inspiration!
  Hoppas du får en fin dag, Sandra

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!