torsdag 16 februari 2012

Nymålade osthyvlar och svampar 
 Vi har tre osthyvlar varav två är ärvda av Kenneths mormor och farmor. Hur gamla de är vet jag inte men jag tycker väldigt mycket om dem, speciellt den ena som har en väldigt fin form. Eftersom de började se lite tråkiga ut tog jag de små färgburkarna och en pensel och målade om dem. Lite gladare blev det vilket uppskattas då de används dagligen. Hemma hos oss är det hushållsost som gäller, även om jag gillar lite starkare ostar och alla förutom Kenneth är ostomaner. En frukost bestående av några skivor ost med citronpeppar smälta i micron är inte helt ovanligt.


 När jag ändå var i farten med pensel och färg målades några träknoppar om till svampar. Knopparna har legat i lekköket länge, minst fem år då jag kom på idén och som skulle ta många år att färdigställa. Så nu är den lilla soppburken inte längre tom utan full av svampsoppa.

Jag tackar så mycket för alla fina kommentarerna om den virkade mattan. Svaret på en av frågorna (virknål och remsbredd) skrev jag in direkt på mattinlägget för jag misstänker att det är fler som undrar. En sak jag glömde berätta var att det blev en liten bulle som jag inte visade er då jag virkade lite lösare ett par varv. Men det är väldigt viktigt att man håller samma styrka hela tiden,  precis som när man virkar vanligt med andra ord förutom att det är lite trixigare med olika tygremsor än med garn. Men eftersom det är ett antal maskor som ska repas upp fick det vara och det går ju alltid att justera efteråt när man orkar. För att ha den liggandes halvfärdig i ett hörn hemma går nästan inte när den är så stor. Då gör den bättre nytta på kalla golvet, även om den är lite ojämn.

Ha en fin dag,

Mia

10 kommentarer:

 1. Vilka fina osthyvlar. Förstår verkligen att de används flitigt! Ännu finare blev de med lite färg!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra idé! Det enkla är det snygga! Har inte ens tänkt på att måla om just osthyvlar - och ändå målar jag mkt ;-)

  Och vilken fantastiskt fin matta! Jag blir grymt imponerad av sådant hantverk. Såååååå fin! Så duktig du är!

  SvaraRadera
 3. Tänk vad lite färg kan göra! Så fint!

  SvaraRadera
 4. Åh, jag vill också ha ett litet barnkök att fixa med. Men det kan jag nog inte räkna med att ungarna här bli så glada över längre... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. svampidén är verkligen super... du är så härligt kreativ! :-)

  SvaraRadera
 6. Hej hej!

  Vad söta de blev. Och vad härligt att se att ni inte slänger och köper nytt. Det gillar jag...

  Ha det gott!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilekt lyft! Med bara lite färg... :-) Och de små svamparna är ju hur söta som helst. Vilken smart idé.

  Såg din fråga om paaketpappret föresten. Det är nån sorts pappersark som jag fått, så jag vet tyvärr inte var det kommer från. Sorry, för den dåliga hjälpen. :-)

  SvaraRadera
 8. Osthyvlarna blev ju alldeles bedårande med ny pastellig färg å allt:)

  SvaraRadera
 9. Men vad kul idé att göra om knoppar till svampar! :) Det måste jag nog prova!
  Trevlig helg, Sandra

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!