måndag 6 februari 2012

Pysselskåpet

 
Vi är dåliga på att rensa i köksskåpen, det är lite som när man är hemma hos någon gammal och hittar kryddburkar i plast som kostat 2 kr (vilket betyder att de är väldigt gamla). Nu är inte våra sockerbitar så gamla men de gick ut för ca 5-6 år sedan och man hade säkert kunna ätit dem men istället fick det bli sockerbitskonst. Barnen fick en hög med sockerbitar och limpistol, sedan satte de igång att bygga saker. Under skapandets gång kom de på fler och fler saker som kunde vara användbara, till exempel sugrör och gamla värmeljuskoppar som är lätta att klippa och forma. 


Sakerna blev himla fina så fina att de gärna får stå framme. Då är det tur att det stora vita skåpet i vardagsrummet tömts och väntar på att få fyllas med massor av fint färdigt pyssel och blivande skapelser. Förra veckan rensade jag i skåpen i köket och saker bytte plats, luckor plockades bort och flyttade in i tvättstugan och fint papper köptes till att klä in de öppna skåpen. 


 Jag har roat mig med att piffa upp gamla konservburkar, philadelphiaost-askar och saltburkar med fina papper. För nu skall det sorteras och fixas i skåpet nere i pysselhörnan så att det inte behöver ligga saker över hela det lilla bordet hela tiden. Och allt fint pyssel ska få stå så man kan titta på det tills man tröttnat och vill fylla på med nya roliga pyssliga saker. Alla små burkar ska sedan fyllas med klistermärken, bokmärken, etiketter, pärlor och andra små bra att ha-saker som inte har någonstans att vara.

 
Ett litet tips när du klär in philadelphiaost-asken som är större upptill än nertill är att klippa jack i pappret så det lägger sig i omlott och inte i veck (som min). Det pappret är för övrigt det senaste tillkottet i presentpappersamlingen och det har även använts till att klä insidan av köksskåpen. Men bilder på det får ni se en annan dag.

Önskar er alla som tittar in en ny härlig vecka.

Mia

11 kommentarer:

 1. vilka härliga askar du har gjort... låter bra med en plan för pysselrummet, skulle också behöva lite mer ordning ibland!

  SvaraRadera
 2. Otroligt roligt sockerbitspyssel, det skulle mina tjejer gilla!

  Och burkarna blev underbara. Nu rycker det i pyssel-nerven... jag behöver också lite mer förvaring i mitt hobbyrum. Så många småsaker som ligger huller om buller. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert papper du använt till ostasken:)

  SvaraRadera
 4. Smart pyssel idé! Och fint blev det.

  SvaraRadera
 5. Hittade hit från pinterest. vad fin ostasken blev. Nu ska såna sparas här också!!!

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag grymt nyfiken på både kök och pysselhörna. Tålamod....tålamod.... :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 7. Härligt återbruk och så snygg asken blev. Goda ideer hittar man alltid hos dig.

  Ser fram emot bilder på de fixade köksskåpen.

  Trevlig kväll

  SvaraRadera
 8. Härligt att ni hittade nya kreativa användningsområden för sockerbitarna! I vårt skafferi är det ungefär likadant. Hittade en curryburk som gick ut 2004 sist jag rensade... :-)

  SvaraRadera
 9. Pysslig mamma får pyssliga barn :-D Fint ni gör!

  SvaraRadera
 10. Å guud vad fin asken blev!

  SvaraRadera
 11. Men vad du pysslar! Jag vill bo i ditt pysselskåp:-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!