tisdag 7 februari 2012

Skridskofin Storebror och syster mellan åker till ishallen med skolan då och då. Eftersom det är lite klumpigt att behöva ha tjocka vinterkläder sydde jag stora fleecetröjor med vida halsar. Likt modellerna som den här och den här bloggaren gjort. Lillasyster önskade sig en röd, men ingen röd mudd hade jag kvar hemma så det fick bli rosa. Lite roligare blev det med armbågslappar (som kånkarong brukar ha på sina ärmar) och muddar  i avvikande färg. Glada blev de båda två.  För att inte de skulle bli kalla om halsen då tröjan är väldigt vid sydde jag extra långa halskragar också. Flecce mot kroppen och själva halsen i trikå. Halsen är extra lång, så långa att de går att dra upp över kinderna och endast lämna en liten springa kvar. Och det är väldigt bra att ha nu när det är så kallt ute. Nästan så jag själv skulle sy en till mig själv då mina kinder inte alls gillar detta kalla vädret. Halskragarna blev väldigt populära att till och med 8-åringen tar på sig sin. Nu smyger de runt i skogen till och från skolan som små svartklädda ninjor. Extra stolt är mamma som sytt allt från topp till tå (fot).

Ha en bra dag!

Mia

7 kommentarer:

 1. Så snygga och fina och därtill praktiska! Ni har fint med snö ni också, ser jag.

  SvaraRadera
 2. Både snygga och praktiska kläder - klart du ska vara stolt ;)

  SvaraRadera
 3. Lyckans ostar! Så fina dina barn är i sina kläder!

  SvaraRadera
 4. Men så fina! Du är så kreativ och talangfull! Nu vill jag också sy och skapa!

  SvaraRadera
 5. Wow, snyggt OCH praktiskt! Det där skulle mina tjejer behöva men jag är alldeles för feg när det gäller att sy kläder. Kanske får ta mig i "kragen". Haha. :-)

  SvaraRadera
 6. Superfint! De där halskragarna är toppen. Jag sydde ett par i helfleece åt bror och farfar och jag tror de blev mkt uppskattade. De är verkligen sk¨na att dra upp ända över näsan. Här har vi inte så många minusgrader som ni däruppe men en iskallt bitande vind som kör det svårt att stå/gå upprätt...

  Tack, som alltid, för underbar inspiration och tack för länken :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!