fredag 17 februari 2012

Tjusigt papper i köksskåpen
Jag tycker det är så fint med öppna hyllor. Egentligen hade jag velat ta bort skåpen, kakla upp och sedan sätta dit hyllplan med fina konsoler. Men det är ju ett betydligt större projekt och lite jobbigt blir det om skåpen limmats fast, så det fick bli en enklare variant.  Luckorna plockades bort och lite fint papper sattes fast bak i skåpet. Eftersom jag har den dåliga ovanan att ångra mig, sitter pappret bara fast med lite tejp så om vi vill byta ut det är det enkelt och pappret går då att använda till att slå in paket istället. Först kändes det som ett gammalt engelskt Bed and Breakfast men nu har jag vant mig.


 

Jag var lite orolig över att vi inte hade porslin som var tillräckligt fint för att ha synligt men efter att ha dragit ut allt vi hade och blandat hej vilt blad de japanska, svenska och de ärvda sakerna tycker jag att det såg helt ok ut.  Men jag måste erkänna att jag var något stressad när alla bänkytor och köksbord var fulla med porslin som skulle tillbaka in i skåp och upp på hyllorna. Men efter att ha plockat ut favoriter och basporslinet insåg jag att allt faktiskt passade fint ihop färgmässigt  med fågelpappret.

Nu återstår att hyllplanen skall få andra fästen, hålen skall spacklas igen och dörrdämparna skall skruvas bort. Och jag vet att det blir dammigt och skitigt i ett kök, det kanske inte är så praktiskt sett från den sidan men med barn är det super. De kan enkelt se vart allt finns och lätt plocka ner själva dessutom är det lite kafé- och restaurangkänsla när man står i köket och ska laga mat. Det blir helt enkelt lite roligare och enklare att laga mat när skålar och tallrikar är lättillgängliga. Det mesta i skåpen är vardagsporslin så det diskas ur regelbundet. Och håll med om att det är synd att låta det fina japaska porslinet stå bakom en stängd dörr bara för att man är rädd för att lite matfett kan fastna.

Trevlig helg önskar jag er alla som tittar in idag!

Mia

14 kommentarer:

 1. wow... verkligen jättefint! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hej hej!

  Vad fint! Härligt med ett eget bed and breakfast. Då får man scones till frukost varja dag va?:)

  Ha en go helg!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan. Americanska pannkakor blev det både lördag och söndag förra helgen. Men kanske att det får bli scones den här helgen då;-).

   Radera
 3. Jättefint och tapeten är så himla du! Skitsnyggt helt enkelt.

  SvaraRadera
 4. Perfekt! Tänker i samma banor, men jag behöver ta ner skåpen, så det tar visst en himla tid att få det gjort! Tycker bara det är bökigt med dörrarna, iaf på de skåp som används mest!
  Kanske kan bli ett litet sommarprojekt, lite svårt att få tiden att räcka till nu!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 5. Perfekt! Tänker i samma banor, men jag behöver ta ner skåpen, så det tar visst en himla tid att få det gjort! Tycker bara det är bökigt med dörrarna, iaf på de skåp som används mest!
  Kanske kan bli ett litet sommarprojekt, lite svårt att få tiden att räcka till nu!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 6. Jätte snyggt! Och jag bara älskar tapeten!!!

  SvaraRadera
 7. jätte söt tapet. ser jätte fint ut!

  SvaraRadera
 8. Så snyggt! Perfekt tapet till dom skåpen! / Annika

  SvaraRadera
 9. Det är väldigt vackert tycker jag! Jag skulle kunna tänka mig öppna skåp också. Men så kommer jag ihåg hur lätt jag tycker att det blir rörigt (aldrig hos andra, bara hos mig) med öppen förvaring. Så det får räcka med string-hyllornas öppna förvaring hos mig. Men fint är det. Det tycker jag. :)

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Snyggt! Och smart att bara tejpa! Man kan ju få andra idéer! (Det påstår min man att jag får hela tiden......)

  SvaraRadera
 11. Det blev ju hur fint som helst!!! Engelskt bed and breakfast är inte att förrakta;) Fågeltapeten var ju alldeles ljuvlig!

  SvaraRadera
 12. Åh så tjusigt! Gillar att det är skåp och inte Hyllplan. Ha en fin vecka!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!