torsdag 22 mars 2012

Färgglad kökspallEn pall i köket är ett måste när man har barn eller är kort, vilket jag är. Fast egentligen skulle man ju ha de där trappstegen som man drar ut under skåpen från sockeln. Varför tillverkas inte de längre? Så smart sätt att använda en yta som annars bara står och är tom. Men nu har vi inte sockeltrappsteg, så då får man göra det bästa av det och snickra ihop en egen. Den vi har gjorde jag  för två år sedan av ett gammalt runt soffbord, därav den konstiga formen. Den var vit en gång men välanvänd som det blev många oönskade fläckar efter ett tag, som nu täcktes över med ny vit färg och restbitar av kraftigt papper inspirerad av den här bloggerskan.


Eftersom lillebror vaknade på natten med magsmärtor som sedan resulterade i en kräkfest fick han stanna hemma. Storasyster hade svårt att sova både innan och under de nattliga aktiviteterna så även hon fick stanna hemma igår. Förutom att tvätta tre maskiner som hängdes ute i det härligt soliga vädret (alltid något) och skurning av golv har vi pysslat. Jag med pallen och dottern med limpistolen. Ett kottdjur med fjädersvans blev det och en hög med lim på parketten. Tur att man har Herr Hällskarpa som snabbt kan ta bort det innan pappa kommer hem och skriker- Akta parketten! (kanske inte riktig.... men han är väldigt rädd om den).


Nu hoppas vi att kräkbacillerna håller sig borta från oss andra. Har hört att tio vitpepparkorn skall funka så förutom den vanliga frukosten fick vi vuxna tio och barnen fem sådana.

Ha en bra dag!
Mia

8 kommentarer:

 1. Din pall blev jättefin! En riktig karamell av färger! Läckert!

  Ha en strålande fin torsdag!

  Kram Elin och Emelie

  SvaraRadera
 2. Rolig idé att göra en pall av ett bord! Snyggt med remsorna, passar bra tillsammans med de färgglada pannlapparna!

  SvaraRadera
 3. snygg... och härligt färgglatt, som vanligt när du är i farten!
  Tur att det inte var här det var lim på parketten, den är nog något särskilt med män och deras parkettgolv!

  SvaraRadera
 4. Härlig härlig pall till den korta!! (Jag skulle ha en också…) Tror att vitpeppar funkar i alla fall INNAN man blivit smittad:-))

  SvaraRadera
 5. Usch, fy! Magsjuka :( Hoppas lillebror kryar på sig! En väldigt snygg pall blev det iaf och ett jättefint kottdjur. Vilken kreativ familj ni är!
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 6. Jag har en pall från Rusta här hemma som bara är vit och tråkig. Har länge tänkt pynta till den med lite papper på ovansidan. Din pall blev superfin! Lackade du ovanpå papperet?

  Hoppas ni andra slipper de elaka bacillerna och att ni får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Fin pall och söt kotte!
  Hoppas att han kryar på sig snabbt!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!