tisdag 13 mars 2012

Något för tidningarJag köper inte ofta tidningar, jag tycker att det finns så mycket trevlig inspiration på nätet. Men en tidning prenumenerar jag på, som innehåller lite trädgård, inredning och trevliga "så här gör du"-saker. En tidning som faktiskt inte har så mycket tråkig reklam på varannan sida, vilket kan göra att det är svårt att se om det  är ett reportage eller artikel. Den tidningen prenumenerar jag på och spar några år tills tidningsstället blivit fullt och ny plats behövs.  

           

Tidningsställen, som även fungerar som sängbord, byggde jag av spånskivor som blivit över när vi gjorde i ordning syrummet för två år sedan. Och att få till färgen var svårt. Det blev ett mycket slipande, och olika blev de. Inte av lathet utan för att jag hade svårt att bestämma mig för hur mycket turkost som skulle synas. Det är det bästa när man gör något själv, att man faktiskt inte behöver bestämma sig utan man kan få den i två varianter. Det jobbigaste är det svåra i att bestämma sig när man faktiskt kan göra precis som man vill. Sänggaveln byggde jag också i samma veva och den består av råspont som satts ihop och målats. Först i turkost och sedan vitt för att därefter kunna slipa fram det turkosa. Djup är den också för att bakom gaveln står en madrass, som används när vi får finfrämmande av min syster med man (och nu även en liten bebis).

Hur gick det då med kakfatet? Det blev ett vingligt kakfat och en del justeringar behövs innan det går att visa och använda för den delen.

Ha en härlig "vårig" dag!

Mia

10 kommentarer:

 1. Härligt med det vita och turkosa! Och så passar det perfekt till tidningsställ.

  SvaraRadera
 2. Wow, så fint! Får en massa inspiration där :)
  Ha en underbar dag!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Mycket snyggt och praktiskt sätt att samla tidningarna på. Och som den Cath Kidston-fantast jag är så älskar jag din handkräm! :-)

  SvaraRadera
 4. Tjusigt, jag skulle också behöva någon bra förvaring för alla tidningar. Vet egentligen inte varför jag inte kastar dem. För det är väldigt sällan som jag bläddrar i gamla nr. Man kanske skulle samla ihop och skänka till sjukhus. För vissa väntrum har verkligen trista tidningar, vem vill läsa vårdguiden på ett sjukhus?
  Hoppas att ni mår bra alla 5, vi måsta ses snart!
  Kram Anna C

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt målat med det vita och turkosa! / Annika

  SvaraRadera
 6. Men! Vad fint! Tror minsann jag gillar turkost. Idag köpte jag en gammal lampskärm, inspirerad av din fin-lampa. Nu ska det lamp-pysslas.

  SvaraRadera
 7. Otroligt snyggt med det turkosa! En liknande sänggavel som du byggt tänkte jag bygga själv framöver. Den är verkligen jättefin!

  SvaraRadera
 8. Jättefint har du ordnat det!! Men vad är det för tidning som ligger i prydlig hög? :)

  SvaraRadera
 9. Mmm, vissa tidningar kan man inte läsa på nätet, det räcker inte. Men måste få hålla dem i handen och bläddra måånga gånger :)

  SvaraRadera
 10. Jag är också nyfiken på vilken tidning det är. :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!