fredag 9 mars 2012

Ordning och redaEn gång för länge länge sedan fick jag en prylhurts av min syster i födelsedagspresent, som jag önskat mig. Massor av små lådor man kan fylla med diverse bra att ha-saker. 

  
Den var blå innan och egentligen inte något större fel på men lite mörk och lite tråkig. Så sprayflaskan åkte fram och många lager vitfärg blev det. Jag mätte sedan upp lagom stora bitar i hårt mönstrat papper som lades in som frontar. Därefter det roligaste, att fylla alla de små lådorna med gamla och nya bra att ha-saker och bandstumpar jag fått och köpt.

  
  
  
Inspirerad av Helene, Craftandcreativity, gjorde jag egna papprullar som jag rullade på  band jag hade hemma och med en färglad knappnål hålls bandet på plats.

Det här måste vara det mest avkopplande pyssel jag gjort. Att bara sitta och klippa ut bandrullar i papp, ta en  bandhög, snurra på och fästa med nål. Att inte behöva tänka på hur det ska se ut färdigt utan bara blanda alla mönster och band hej vilt.  För det härliga pappret och färgglada knappnålarna har ju gjort allt jobb redan genom att vara så fina. Nu gick det ju väldigt fort och det var nästan lite tråkigt när jag idag snurrade på det sista banden. Mer sånt här pyssel vill jag ha, fast egentligen kanske det inte är själva pysslet utan mer ett roligt sätt att städa och sortera. 

Kenneth kunde för allt i världen inte förstå vad det var som var så roligt med att snurra på banden och undrade om jag skulle använda banden sen.
Jag förklarade att det är som för honom på jobbet. Du vet när du lyckats jobba undan en hög med papper som legat och stressat dig på jobbet. Då känns det väl trevligt i själen när det är gjort och du kan koncentrera dig på jobbet som ska göras.
Han förstod mig kanske lite bättre efter det, jag har mina egna knep för att göra tråkiga saker roliga och glad kommer jag att vara på jobbet när jag ser den. Det blir en fröjd att leta efter ett passande band, knapp eller spänne till  något jag sytt.

Så här kom svaret på Kickis, Creandos fråga på om sömnad är mitt jobb. Det är tänkt att jag ska jobba med sömnad, det är vad jag utbildat mig till. Och tanken var att jag skulle börjat på riktigt förra hösten när Leonard började på dagis men det tråkiga kom i vägen och tog all tid och energi. Så nu gör jag ett försök igen i år och ordning och reda behövs det då, för då blir det mycket roligare att jobba.

En trevlig helg önskar jag er alla som tittar in!


Mia

17 kommentarer:

 1. Ordning och reda och väldigt snyggt! Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Oj, så snyggt! Och skönt när allt är i ordning. Lite lättare kanske att vara kreativ när man hittar alla saker. Själv är jag en slarvmaja som har allt (ja inte sygrejorna för de har jag inga) i en enda röra. Men en dag ska jag också ha hurtsar och ordning... :)

  Ha en fin dag!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt med ordning och reda! Extra bonus när det blir tjusigt också.

  Jag kämpar jämnt för att få bättre ordning, men lyckas väl sisådär. Jag älskar ordninge men är tyvärr en riktig slarver...

  SvaraRadera
 4. Åh, vad fint du gjort! :-) Och jag hoppas att du har mer energi nu och kommer igång på riktigt. :-)
  Kram!!

  SvaraRadera
 5. Härligt med ordning och reda! Och ännu härligare när ordningen är så fint utförd. :-)

  Önskar dig en härlig helg tillbaka! //Petra

  SvaraRadera
 6. Wow så smartsnyggt och fint!!
  Kram!
  /Helena

  SvaraRadera
 7. Superfint, blir lite avundsjuk!

  SvaraRadera
 8. oj det var fint och vad inspirerande!

  SvaraRadera
 9. Riktigt fint blev det! Härliga färger!! Trevlig helg till dig med!
  /Emma

  SvaraRadera
 10. Vilken smart och snygg idé att stoppa ner papper som döljer innehåller i lådorna. Jag har också ett sånt där ommålat skruvskåp till pysselförvaring men utan döljande papper ser det ju mycket stökigare ut. Hittade en bild på det i bloggen: http://blogg.fialand.com/2011/02/21/ppelargon-prickar-och-pysselgrejer/

  SvaraRadera
 11. Å så fint och inspirerande!!!

  Kram Cia

  SvaraRadera
 12. Tack för svaret! :)

  Så fint du har fixat. Där kommer du verkligen att trivas i jobbet. Det är annat än mitt kontor, på mitt vardagsjobb alltså. Rätt trist kommunalkontor, men som väl är mycket trevliga arbetskompisar :)

  Ha en riktigt fin fredagskväll :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 13. Min make (och även andra i min närhet) undrar också vad jag ska göra med alla mina band. Jag blir lycklig av dem, svarar jag då! "Man kan inte köpa lycka, men man kan köpa pysselsaker. Och det är typ samma sak." Dessutom tänker jag förstås göra fina saker av dem, så småningom! :-)

  Superfin förvaring, älskar Tilda-mönstren på papperet. Och att spraymåla hurtsen var ju ett genidrag! Kul att jag kunde bidra med lite inspiration när det gäller förvaring av banden, det gör mig så glad! Tack för länken.

  Stor kram på dig och trevlig helg!

  SvaraRadera
 14. Åh så fint, men framförallt helt underbart härliga foton som gör mig glad!

  SvaraRadera
 15. Jättesnyggt och smart! Lycka till med jobbet!

  SvaraRadera
 16. Åh, så fint! Jag köpte just fyra stycken exakt likadana förvaringar på loppis, redan vitmålade t.o.m. (o lite charmigt skavda), och tänker absolut använda din idé och pimpa lådorna! Så mycket finare med lite medel! :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!