fredag 2 mars 2012

Tvättkorg och garderobstips

        

 Jag hör till dem som faktiskt tycker om att tvätta och vika in tvätten. Att slänga in en maskin med smutsig tvätt och sedan plocka ut den ljuvligt doftande tvätten och hänga upp den på galgar och nypor. 
Men sedan har vi ju det där med att vika in sakerna i garderoben, vilket jag gärna gör men tid tar det och man kan ju tycka att barnen ska hjälpa till speciellt då de vill ha veckopeng. För veckopeng är väl lite som en lön och något ska de väl hjälpa till med hemma för att få den lönen, eller är det bara jag som tycker det? Men hur ska man få dem att tycka det är roligt?

Lösningen för oss blev korgar är den färdigvikta tvätten ligger redo för barnen att läggas in på sin plats i garderoben. Korgarna som jag köpte förra sommaren var perfekta. Men det fanns två hinder på vägen; 

1. vi är fem i familjen och vi hade bara två korgar 
2. det fanns inga kvar i butiken eftersom de köptes på rea förra sommaren.

Men sedan kom jag på att jag kunde gå in på Hemtex hemsida, för de borde få in dessa strandväskor inför sommaren i år igen. Mycket riktigt, jag hittade dem men bara svarta och jag ville ha färgglada korgar som gör det lite extra roliga att vika in tvätten. Så jag ringde två butiker och på Hemtex i Kungens Kurva hade de massor kvar på lagret i flera härliga färger. Så jag åkte dit och kom hem med tre turkosa till vår samling.

  För att det ska bli lättare att se vems korg som var vems tog jag lite fint papper och klistrade på en bokstav, första bokstaven på barnens namn fick räcka. Lite självhäftande plast och ett snöre för att kunna knyta fast den i korgen.

Om någon undrar över garderoberna så har Syster yster ett gammalt skåp som garderob och Lillebror ett TV-skåp som målats och dekorerats med tidnigsdecopage på insidan av dörrarna. Storebror har vita vanliga garderober och när tiden finns är det tänkt att även de ska få en finare insida.

En trevlig helg önskar jag er alla som tittar in idag.

Mia      
           

9 kommentarer:

 1. fiffigt... och fint! Alla tips som gör tvätthanteringen roligare i det här hemmet mottages tacksamt!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt! Vi har samma system här hemma, men inte lika bra korgar ser jag. Alltså ska jag fixa nya korgar till oss. För hjälpa till måste de ungarna, det är lärdomar för framtiden att kunna fixa i ett hem. Och som familj ska man hjälpas åt, det pumpar jag mina ungar med ständigt och jämt. De håller inte alltid med... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Tycker du är på rätt spår. Man gör sina barn en björntjänst om man inte inviger dom i allt "måstepyssel" som finns i ett hem. Superbra ide med korgar och etiketter, dom är ju så fina så om tvätten blir stående en stund stör det inte esteten.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Fiffigt! Kanske något man borde apa efter? :)
  Kram Evelina

  SvaraRadera
 5. Så otroligt fint rum! Och väldigt fina korgar. Vilken tur att du hittade i en så fin färg!

  SvaraRadera
 6. Bra tips! Och väldigt fina korgar!!!!
  Ha en härlig lördag!

  SvaraRadera
 7. Du är så inspirerande! Tack för bra tips!

  SvaraRadera
 8. Supersmart lösning och en idé jag ska spara och använda på mina barn. Snygga skåp dessutom. :-)

  Tusen tack för fin fördelsedagshälsning! Jag hade en toppendag.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!