söndag 15 april 2012

Sjösjuk


Det är nästan så jag blir lite sjösjuk när jag tittar på den här bilden. Fokus verkar ha hamnat på fel ställe och ligger på det mönstrade pappret på kökspallen  Istället för fokus på de fattiga riddarna med blåbär vi åt till frukost igår. 

I frysen har vi alltid rostbröd ifall man glömmer köpa eller ta ut det "riktiga" brödet. Men i början och slutet på varje rostlimpa finns ju en kant som inte är så värst god att äta även om det är rostad. De får ligga kvar i påsen länge och blir nästan lite vitfläckiga. När det  ligger så många påsar med rostkanter/hörnor kvar att man måste knöla ner det nya vet man att det är dags att äta dem. Då blir det fattiga riddare och låter man brödet ligga tillräckligt länge i ägg- och mjölkblandningen med kanel och kardemumma (smakar som kanelbullar) blir det så mjukt att man knappt känner att det är den där hårda tråkiga kanten.

Önskar er en härlig söndag!

Mia

4 kommentarer:

 1. Fattiga riddare brukade mamma gör till mig när jag var barn, av skivbulla som hade blivit torr. Har aldrig lagat det själv till mina barn, men måste ju göra det någongång.

  SvaraRadera
 2. Å det här är ju bara såå gott! Har aldrig provat med blåb är så det måste testas!

  SvaraRadera
 3. Smart tips och det ser otroligt gott ut (trots fokusmissen...) :-D

  SvaraRadera
 4. Åh, wow vad mumsigt! Älskar fattiga riddare men har inte gjort det på åratal!
  Ha en kanondag! //Elin

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!