tisdag 22 maj 2012

Festklänning



Solen har ju nu tittat fram en hel del och då kan det behövas ett par solglasögon så man inte får spänningshuvudvärk (vilket jag får väldigt lätt). Vi låtsas inte om att jag är väldigt dålig på att ha på mig solglasögonen. Jag tycker det känns konstigt att ha på mig glasögon, det känns nästan som man försöker dölja något. Dessutom tycker jag själv att det är lite jobbigt att prata med folk som har glasögon. Det känns inte riktigt som man pratar med en person, snarare en vägg. Men med de här fina gröna från Indiska kanske jag blir bättre på att ha på mig dem. Att de passade finfint till klänningen jag hade på mig på 50-års festen gjorde mig ännu lite gladare och jag kände mig lite som en skådespelare från 50-talet. Nu hade jag dem inte inomhus utan bara när solen sken ute och bara lite då och då när jag inte pratade med någon.

Klänningen sydde jag för två år sedan och jag tycker fortfarande väldigt mycket om den. I helgen då vi var på fest fick den en ny liten accessoar i form av en gammal pälsbrosch efter min farmor. Att förklara för barnen eller andra vuxna vad den är gjord av är ju kanske inte det roligaste då denna förmodligen är gjord av en svans från en stackars mink. Men jag kan inte låta bli att tycka den är väldigt fin och att kasta bort den känns inte riktigt bra. Jag skulle självklart aldrig köpa något av päls nu men ärvda saker räknas inte riktigt tycker jag. Vad tycker ni?

19 kommentarer:

  1. Tjusigt, tjusigt!!!! Gillar helheten. Mink känns sådär fast så var det ju förr. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Vad duktig du är på att sy!! Klänningen är kanonfin! Så snygg modell!!

    Läckert med broschen och solglasögonen till. Kalas!

    Ha en strålande tisdag!

    Kram Emelie och Elin

    SvaraRadera
  3. Jättejättefint!
    Nja tycker jag om broschen. Jag vet att det var längesen men jag hade inte klarat att använda den ändå. Har gamla ärvda pälsattiraljer som eg är jättefina men det skär i hjärtat att använda även om det var längesen djuren dog. Nej, jag kan inte stå för budskapet det förmedlar även om det är ärvda saker. Men alla följer sitt eget hjärta!

    Ha en skön solig dag idag också!

    SvaraRadera
  4. Så cool du ser ut! snyggt! Ja, en ärvd päslbrosch är väl sist och slutligen mer miljövänligt än att köpa ny i fuskpäls! Den är ju söt.

    SvaraRadera
  5. Du ser verkligen ut som en filmstjärna! Galet snyggt Mia!

    Kram!

    SvaraRadera
  6. För övrigt tycker jag absolut att det är ok med ärvd/antik päls! Det vore en skam att slänga bort och synd att inte använda!

    SvaraRadera
  7. Wow! Vad snygg du är i klänningen!!

    SvaraRadera
  8. Vilken tjusig utstyrsel - du är jättesnygg!

    SvaraRadera
  9. Jättesnyggt. Elegant 50-tal, love it! Tycker också att antik päls är helt okej, och rätt i sammanhanget.

    SvaraRadera
  10. snygg bild på dej, klänningen är vrålsnygg!
    Jag är solglasögon-tokig, då jag avskyr att gå runt och kisa. Har rätt många par faktiskt. Men på jobbet försöker jag att ha ljusa glas, så att föräldrar och barn kan se mina ögon när jag pratar med dem! De gröna var snygga, nu blev jag lite sugen på att köpa fler! :-)
    Angående banden på klänningen har jag bara sytt fast dem med ett par lager raksöm, och sen döljer knappen sömmen. Smidigt faktiskt!

    SvaraRadera
  11. Vad fin du är! Klänningen är ju kanon :)
    Jag gillar solglasögon, speciellt överstora för de passar jag bäst i. Men jag håller med dig. Jag har svårt att ha på mig dem. :)
    Ha en fin dag! //Elin

    SvaraRadera
  12. Men vilken fin klänning! Allt passar superbra på dig, och brillorna sitter klockrent på dig. Lite Hollywood, men på ett fint sätt ;-)

    SvaraRadera
  13. Vilken underbar modell på klänning! Så fin tycker jag. Perfekt längd och snitt. Supersnygg på dig!

    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  14. Wow vilken vacker klänning! Och broschen var ju riktigt fin. Ärvda saker räknas absolut inte!;)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  15. Jag har två sådana broscher efter min mamma en grå och en brun
    så jag håller med ärvda saker gillas inte

    SvaraRadera
  16. Vilken fin klänning! Och så klart ärvda saker är en helt annan grej än att stödja pälsindustrin genom att köpa nytt. Absolut!

    SvaraRadera
  17. Tror att jag sett klänningen innan - men den är hursomhelst jättesnygg! Tycker du klär i solglasögon men jag känner igen känslan när jag har på mig dem ;)

    SvaraRadera
  18. Så snygg klänning! En sådan skulle jag kunna tänka mig! Är den ärmlös?
    På tal om det där med mink......jag har min farmors fina minkpäls i klädkammaren....klarar inte att använda den, men inte heller att göra mig av med den! Ett dilemma, fast minkar lider ju inte nu av att jag har den..

    SvaraRadera
  19. Du är som alltid toksnygg! Ang. broschen så är jag som Lilla Anka ovan. Klarar inte av att slänga ärvda päls-saker men kan heller inte bära dem.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!