torsdag 21 juni 2012

Äggkoppskrukor igenDet där med äggkoppsodling har verkligen kommit för att stanna hemma hos oss. Jag samlar äggskal som en galning så att det alltid ska finnas när jag känner för att plantera. Eftersom de är lite svåra att vattna har jag ställt basilika-äggkrukorna på en svart lång smal bricka då det var det vi hade hemma. Men kanske att en vit skulle passa bättre och gärna i porslin. Någon som vet var jag kan hitta det?


Finns det något godare än färsk basilika? Ja väldigt mycket förstås, men det är något med just basilika. De är ju nästan omöjliga att hålla vid liv vintertid men så fort dagarna blir ljusare står de sig länge och då vet man att det är vår på väg. Jag tänkte prova att låta dessa små stå inomhus hela sommaren för att sedan se hur de klarar den mörka halva av året. Misstänker att de naturligt lägger sig i vila när de ljusa dagarna blir kortare precis som pelargonerna. Men jag vill nog ändå prova, för man vet ju aldrig.... det blir ju liksom något att längta till, som en resa. Fast en resa tar slut på några veckor och basilikan står sig hela vintern om jag har tur.

 Något annat jag tycker väldigt mycket om är gamla ljusstakar. Helst ska de vara massor av runnen stearin på dem. Inte uppskattat av min mamma, som gärna vill rengöra dem när hon är på besök.

Fick en fråga från Pastill och Mest bakat o Mest virkat hur jag satt fast tryckknapparna på läderarmbanden. Eftersom det verkade lättast för alla om allt var samlat på samma ställe har jag lagt in länkarna på första läderarmbandsinlägget.

Mia

3 kommentarer:

 1. Vita serveringsfat i porslin i ungefär samma form som din bricka tycker jag att man ser lite varstans. Granit kan säkert ha sådana, t ex.

  SvaraRadera
 2. JAg skulle också säga Granit. har köpt mina där.

  SvaraRadera
 3. Vad fint det är med gamla ljusstakar, jag tror att jag också får samla på mig ett antal!

  Jag gillar också basilika, har hela fönsterbrädan i köket full med basilika som ska få stå (som vi naggar av också givetvis) så länge de tycker det är tillräckligt ljust!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!