torsdag 28 juni 2012

Ärtkonst


Kanske är det fler av er som är hemma med sommarlovslediga barn och önskar lite pysseltips nu när sol och bad inte riktigt är aktuellt. Ett väldigt lätt och roligt pyssel som passar alla stora som små är ärt- och tandpetskonst. Idén är inte min, den har barnen tagit med sig från skolan.


Du behöver;

en skål
vatten
gula ärtor
tandpetare

Gör så här;

Lägg ärtorna i blöt ett dygn. De är lagom mjuka när de inte går sönder då du sticker tandpetaren i dem. När du tycker de är lagom mjuka kan det vara bra att förvara dem i en påse så de inte torkar.


När ni är färdiga, låt konstverken stå på ett bord tills ni känner att ni har beskådat dem tillräckligt. Ta då isär delarna och lägg ärtorna i komposten (om ni har någon) och tandpetarna sparar ni till ett nytt ärtkonst-tillfälle. De kan vara lite trubbiga men det går väldigt bra att använda dem ändå.

Ha en bra dag!

Mia

9 kommentarer:

 1. Tackar för tipset - dottern undrar när sommaren ska komma på riktigt eftersom vi bara badat en gång och det var väldigt kallt! Och vad duktig J är på att göra fina midsommarkransar!

  SvaraRadera
 2. Utmärkt tips till sommarlovslediga barn! Detta ska jag introducera till mina byggtokiga tjejer!

  SvaraRadera
 3. det där pysslet kommer jag ihåg sen jag var liten... vilka fina kreationer ni har byggt!

  SvaraRadera
 4. Vilken fiffig ide! / Annika

  SvaraRadera
 5. Ett pyssel jag anar att man kan bli sittande med rätt länge. Urkul ju!
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 6. Åh, vad kul!! Det blev jag sugen på att testa, mina barn är för små men hmm... en bra mamma förbereder sig väl flera år i förväg..? :)
  // Sandra

  SvaraRadera
 7. Åh, vad kul! Sådant där gjorde vi i skolan när jag var liten minns jag. Har för mig att vi hade det som julpyssel och gjorde stjärnor av två trianglar, och att ärtorna var målade röda också.
  Vilka fina skira byggnadsverk de har gjort, dina barn!

  SvaraRadera
 8. Vilken skojig och finurlig idé! :)
  Och vilken fin blogg!
  Hälsar Christel (cricri)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!