söndag 10 juni 2012

LäderarmbandOm man har en stor matkasse full med läderspillbitar som faktiskt har funnits i så många år att man efter ett tag tappar räkningen. En påse som funnits sedan jag bodde hemma, tanken var att mamma skulle göra något av det. Man kan ju undra varför jag envisas med att spara den, för vad ska man göra med en massa läderspillbitar? 


Jo, armband!
Pastill har nu löst den stora läderspill-frågan. Det passade extra bra att hon tipsade om detta förra veckan, eftersom jag hade idétorka gällande en present till min kusin som tog sjuksköterskeexamen i fredags. Det fick bli ett brunt armband som passar väldigt fint  till hennes bruna flätade träskor. Armbandet slogs in i vitt silkespapper innan den flyttade ner i den papperspyntade paketkonserven. Ännu ett tips från Pastill.

                     

Det här sakerna behöver du, och vill du ha en beskrivning bör du titta in hos Pastill där hon länkar till en bra tut. Jag har gjort en sak annorlunda och det är knäppningen som verkar vara fastsydd på original tuten. Det tyckte jag var krångligt så jag gjorde hål med håltången och satte i en tryckknapp i metall istället.

Håltång hittar ni här och  tryckknappar med litet verktyg hittar ni här och här. Känner ni att ni kommer att använda tryckknappar mycket rekomenderar jag en prymtång som ni hittar här och bra pris på knappar hittar ni här och de funkar väldans bra de med. När man köper ett 10 pack tryckknappar följer det med ett litet handverktyg och en beskrivning på hur de olika knappdelarna skall sättas ihop.

1. gör hål med håltången där knapparna  skall sitta.
2. sätt i knappdelarna till toppen.
3. sätt i knapparna till botten.
Färdigt!

Har ni fler frågor är det bara att skriva en kommentar eller maila mig.

Hoppas jag nu fick alla länkar rätt.

Lycka till!


12 kommentarer:

 1. Hej! Åh vad fint. Tänk att jag har också en påse med spillbitar. Imorgon ska jag försöka mig på ett liknande... Tack för ide'n! Kram

  SvaraRadera
 2. snyggt, snyggt, snyggt... och perfekt present!

  SvaraRadera
 3. Fint och smart! Och vilken snygg farfarsskjorta!

  SvaraRadera
 4. Åh, lyllo dig som har en kasse med spillbitar... Jätte jättefint, verkligen!! :)
  // Sandra

  SvaraRadera
 5. Jätte snyggt! Och jag som funderat på vad jag sparat alla mitt läderspill till! Tack för att du löst ett problem!!1:-)

  SvaraRadera
 6. Så fint, blir också sugen på ett sådant snyggt armband! :)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att detta är helt underbart fint! Jag måste bara fixa mig en håltång.... :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 8. Det ljusa är ju helt sjukt fint! Jag har nog sånt skinn också här hemma, måste göra fler! Har funderat på vad jag behöver för att sätta i egna tryckknappar, till mitt armband gick jag ju till skomakaren... Kan du hjälpa mig! Jag har en håltång, den är från panduro, en sån här:
  http://www.pandurohobby.se/Katalog/70-Verktyg/7050-Skapa-Dekorera/705020-Ovriga-verktyg/1/515204-Haltang-kraftig-235-cm
  vad behöver jag mer? typ exakt :-)

  SvaraRadera
 9. Jag vill med veta! Jag vill med veta :-) När jag gjorde med min gick det hål vid sidan av i skinnet. Öljetter gick bra, men inte tryckknapparna. :-)

  SvaraRadera
 10. Tack! Jag har tänkt beställa en prymtång från Bibbi i flera år men aldrig kommit till skott. Ska nog ta och göra det nu :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!