torsdag 12 juli 2012

Det är ju alldeles underbart


Ibland behövs det inte så mycket för att man ska bli glad. Just nu är vi sådär löjligt glada över att vi flyttat hammocken till en ny plats. Istället för den skuggiga mörka hörnan i trädgården står den precis framför köksträdgården och är det första man ser när man kliver ut genom altandörren. Den är inte jättefin, snarare väldans gammal, rostig, vinglig och smutsig men den är vår och sådär sommarstugemysig. Ett tjockt qviltat överkast,  några kuddar och en mysig filt är allt som behövs. Ja, en färgglad vimpel är ju alltid trevligt. Det gör att det nästan känns som fest varje dag. Det ska ätas där hela tiden och alla barn ska sitta i hammocken och trängas med en filt. Och det får de för det är ju så mycket mysigare att sitta under tak, det blir lite som  en koja. 
I år har vi även en ny plastduk och det var inte en dag för sent. För alla ni som haft vita bord och försökt äta i solskenet vet att man faktiskt inte ser ett dugg då man blir bländad av solen som reflekterar. På altanen är det en blå med vita prickar och vid hamocken en ljusturkosblå med vita prickar. Båda kommer från Stoff och Stil och kostar inte alls mycket. Igår blev det fika ute trots att solen inte alls kände för att titta fram. Men istéet, de hembakade kakorna och mormors blåbärssockerkaka smakade mycket gott ändå.

Önskar er en trevlig dag!

Mia

10 kommentarer:

 1. Åh så fint!Älskar vaxdukarna från stoff och stil. Billiga och bra och snygga!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. God morgon!! Vad härligt med en hammock. Det vill vi också ha. Jättefint!

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt inbjudande ut!!! Och nu längtar jag efter solen! Åtminstone uppehåll från regn och blåst i sidled. Så att man kan vara utomhus :-)

  SvaraRadera
 4. Vi hade en hammock i stugan vi hyrde förra veckan och den användes verkligen flitigt! Gör man det så mysigt som du blir det ju ännu bättre!

  SvaraRadera
 5. Vad fint! En hammock vill jag också ha!

  kram

  SvaraRadera
 6. Bite me!!!! oh jag vill också vara med där på bilden!!!

  SvaraRadera
 7. Men, vad mysigt det ser ut! Blev ju jättefint med vimpeln och nya duken :) Hammockar är ju så härliga att sitta i. Skulle vilja ha en jag med. Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 8. Det ser ut som ett ställe man vill vara länge på. En hammock måste nog vi skaffa. Tror det bestämt. Minns hur underbart det var att ligga i farmors som liten...:)
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Ser jättemysigt ut! vi har en hammock utan tak, det har gått sönder.. fast det är ändå favoritplatsen för hela familjen :-)

  SvaraRadera
 10. Åh vad det ser härligt ut! Har underbara minnen från min farmor och farfars hammock och hoppas att jag får en egen en vacker dag!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!