tisdag 3 juli 2012

Hoppsan!


Det är svårt att göra tre sommarlånglediga barn nöjda varje dag. Och denna morgon var som vanligt lugn när vi vaknade vid 9 och frukosten var färdig vid 10. Men sedan när jag fick för mig att klippa gräset blev det krig, alla ville olika och ingen ville vara snäll mot någon. Men jag ville klippa gräset för det växer så det knakar nu efter att  vi toppdressade och gödslade det under de värsta regndagarna. Jag kan verkligen rekommendera det då vår halvdöda gräsmatta nu är tjock och fin och behöver klippas varje vecka. Hur som helst så gick jag ut och klippte gräset, det är ju faktiskt lite roligt. Speciellt när det syns att man har klippt det. Barnen var lite osams men jag hörde inte så mycket annat än gräsklipparen. Men lite halvirriterad och stressad var jag och vips hade jag lyckats klippa eller ha av en av mina 5 underbara pioner.


Först blev jag arg men sedan lite glad. För nu kan jag ju faktiskt njuta av de underbara blommorna både inomhus och utomhus.

Och helt plötsligt slutade barnen att bråka och alla var nöjda och hade någon att leka med och jag fick en hel dag i trädgården med min mamma. Några avbrott blev det ju, det skulle ätas lunch och mellis, inlines skulle spännas och origami-klänningar skulle vikas (de får ni se en annan dag). Men jag snickrade ihop en stor blomlåda av spillbitar (ett riktigt fuskbygge men det syns ju inte när lådan är full med jord och växter). Den fyllde jag med egen jord från komposten. Och ogräs har rensats och ja, plommonträdet som skulle trimmas blev det inte mycket kvar av men det kanske inte gjorde så mycket. Det verkar ändå vara ett riktigt dåligt plommonår i år. Från att ha så mycket plommon att grenarna viker sig förra året, till cirka 30 stycken i år.

Idag hoppas jag på en trädgårdsdag till, det är en massa fruktbuskar som måste planteras.

Ha en fin dag!

Mia

9 kommentarer:

 1. Låter underbart!
  Superfin bild du bjuder på!

  SvaraRadera
 2. Härligt med dagar i trädgården, och visst är pionerna underbara just nu!

  SvaraRadera
 3. När det är sånt här väder (idag är det ju visserligen fint och varmt, men du förstår vad jag menar...) så är det nästan ett måste att ta in lite blommor. För man är ju inte alls ute tillräckligt och njuter av dom.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad du hinner med! Själva har vi försökt att hinna med lite målning nu när gubben har semester men det är ganska svårt med två små.
  Måste förresten säga att du var skitsnygg i förra inlägget i dina röda skor och jeans :) Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Oj, hade precis glömt min nyinköpta pion som stått och väntat på att få komma i jorden sen igår!!!
  Tack för påminnelsen:-)

  Klänning av origami, spännande!!!

  Känner igen det där, men visst är det härligt när alla kommer till ro och man själv får pyssla lite med sitt?

  Kram Emma

  SvaraRadera
 6. Låter som en intensiv och rätt härlig dag. När barnen blivit sams iallafall :)

  SvaraRadera
 7. Vilken dag! Vad skönt när barnen kom till ro och det gick att ta det lite lugnt!

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt! PS: VIlken snygg lamp skärm!!!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!