lördag 14 juli 2012

Passar till det mesta


Just den här såsen är så där god att jag nästan kan få ett sug efter att äta den som den är. Gärna varma sommardagar eftersom den är så där salt och frisk. Ännu godare blir den om man blandar den med min alldeles egna currytomatsås och äter tillsammans med grillad aubergin, squash, tomat och champinjoner.

Enkel är den att göra också och allt som behövs är ett paket fetaost, 2 dl turkisk yoghurt och färsk basilika efter egen smak. Mixa allt med en mixer stav. Har du ingen går det även bra att använda en gaffel men det tar ju lite längre tid. Skulle det vara så att man istället vill göra ett alldeles underbart smörgåspålägg är det bara att minska den turkiska yoghurten till 1/2 dl.

Tänkte bara tipsa om detta ifall det är någon som önskar en god och ganska så nyttig sås till grillat i helgen, eller till något annat gott.

Trevlig helg!

Mia

8 kommentarer:

  1. Goda somriga såser kan man aldrig få för många av så denna ska jag testa!

    Ang. brickan och din fråga så använde jag den träskivan som redan var till ramen som botten. Den var dock inte jättestabil så jag tror inte brickan håller till allt för tunga grejer. Vill man ha den superstabil så är det nog bara att såga till en träskiva i rätt storlek och spika fast.

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet! Nu har jag ytterligare ett recept till min frösådda basilika, vilket är bra. Man kan faktiskt få för mycket pesto, tro det eller ej :)

    SvaraRadera
  3. Olika slags röror är ju så gott till grillat, eller bara ha på bröd. Jag brukar göra något liknande...så gott!

    Ha en fin dag!
    kram

    SvaraRadera
  4. Ser otroligt god ut! Jag brukar göra ngt liknande fast utan basilika. Ska testas!! Ha en fin lördag

    SvaraRadera
  5. perfekt... alltid roligt med nya såser att prova. Tack!

    SvaraRadera
  6. Oj så läckert och fräsht. Det vill jag prova, låter så härligt medelhavs-aktigt. Tack för att du delar. Trevlig söndag till dig och dina!

    SvaraRadera
  7. Tack snälla! Jag frossar i goda såser, när jag inte äter kolhydrater. Gör liksom maten lite roligare :) Det här låter magiskt gott. Feta och basilika tillhör nämligen favoriterna.

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Tack Mia, ett riktigt supertips! Kommer absolut prövas snart, älskar basilika:-)
    Kram Emma

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!