tisdag 14 augusti 2012

En liten ärta, en liten ärta.........


Ska jag var helt ärlig känner att jag toalt misslyckats i trädgårdslandet i år. Det enda som inte något djur varit och smaskat på är bondbönorna och sockerärtorna. Idag frågade grannpojken när morötterna var färdiga och jag svarade att tyvärr så finns det typ 10 stycken och de är så små att de knappt går att kalla minimorötter. Ruccolan har någon ätit upp så fort de tittat upp och de förodlade tomaterna och paprikan består av en kal grön pinne. Men i växtvitrinen växer det och där finns inga djur. Så några tomater, pfysalis, auberginer, gurkor och chili skall vi nog få smaka innan kylan kommer. Men vi hoppas på en lång varm höst med massor av sol för det behöver de.


Men jag är i alla fall glad över att mina bondbönor växer och ger så många bönor att jag förmodligen kommer att tröttna. Men till skillnad från ruccolan är de svåra att hitta i affären så jag är glad att det var just de som klarade sig fint.
 
 Dessutom är de ju så söta. De ligger på rad i skidan som liknar en mjuk dunig sovsäck. De ser 
stam ut som små bebisar i magen där knoppen på toppen är navelsträngen.

Nästa år ska jag nog så ännu fler för de är ju såå goda!

Mia

6 kommentarer:

 1. vilka fina bilder, det ser verkligen mysigt ut i skidan!
  Visst är det tråkigt när skörden inte riktigt blir som man har hoppats, inget går ju upp mot att äta egenodlat. Själv har vi ju sålt vår skörd i år, men vi har fått löfte att komma förbi huset och ta lite iallafall. Tur det!
  Kram...

  SvaraRadera
 2. Ja, de är så gulliga med den där luddiga insidan!
  Hos mig verkar de inte alls trivas dock. De växte som attan när jag försådde dem, men efter utplantering tvärdog minst hälften av stänglarna och de kvarstående har knappt vuxit alls. En enda ärtskida har det kommit än så länge och den är bara typ 5 cm lång. Nåja, får glädjas åt mina tomater och paprikor istället. :)

  SvaraRadera
 3. Trist när det blir så. När man har ansträngt sig. Här åt sniglarna upp ALLT ett år, så jag har faktiskt gett upp sen dess. Har lite kryddor inne på glasverandan, men det får räcka. Bondbönor har jag inte och det är ju synd. För de är riktigt goda! :)

  SvaraRadera
 4. Lång höst med mycket sol hejar jag på också! Här har det grott ganska så bra, allt utom salladen som av nån anledning inte växer nästan alls i år. Jag tog precis igår foton på bondbönor o tänkte som du på hur härligt dom växer inne i sin egen sovsäck! Supergoda är dom också - jag förvällde mina o fryste in så vi kan njuta i höst o vinter!

  SvaraRadera
 5. När jag var i Danmark ( i en liten fiskeby, minns ej namnet) en sommar kunde man köpa bondbönor i påse och snaska på som en godispåse! Så gott/ Annika

  SvaraRadera
 6. Bondbönor är så galet gott! Jag skördar bondbönor och squash för fullt, nästan så att jag inte hinner med, men min spenat, sallad och mangold åt sniglarna upp...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!