måndag 6 augusti 2012

Kan man få för många av dem?

Nej, det kan man ju verkligen inte! Varken av blåbär eller av kakfat. Jag har hört att det skulle vara ett dåligt blåbärsår men det stämmer inte. I alla fall inte där vi bor, för här finns så mycket att jag går ut nästan varje dag och plockar mig en "yoghurthink" (1 liter). Jag sköljer dem och fryser in dem för årets drinkar, smoothies, frukostar och pannkakorna med grädde. I dag tänkte vi prova att baka blåbärsbullar, någon som har ett bra recept att dela med sig av?

Kakfat fortsätter jag att göra och just den här är tänkt till småkakor och kokosbollar. Sådär lagom stort om man bara vill bjuda på något litet. Ifall någon annan tycker att kakfatet ser snett ut så håller jag med. Men det beror inte på att kakfatet är snett utan på att bordet lutar. Eftersom det inte är något man ser annars får det vara så.

Önskar er alla en trevlig dag!

Mia

10 kommentarer:

 1. Nej, blåbär kan man nog aldrig få för många av. Jag har nöjt mig i år med att enbart plocka för dagsbehov...jag tycker det är så vansinnigt tråkigt att plocka bär, trots att jag har dom aldeles bakom husknuten. Det är inget jag är stolt över utan snarare så att jag skäms för att jag inte tar till vara... kanske plockade jag för mycket bär när jag var liten...
  Vilket underbart kakfat!!! Dom kan man ABSOLUT inte få för många av!!!

  Ha en fin dag!
  kram lisamaja

  SvaraRadera
 2. Tjusigt kakfat! Gillar särskilt att du använt en kopp, riktigt snyggt.

  Vi har också gott om blåbär - och kantareller. Mums!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt med dessa kakfat! Inget är det andra likt. Alla har sin charm! / Annika

  SvaraRadera
 4. Varken blåbär eller fina kakfat kan man få för mycket/många av.

  annika

  SvaraRadera
 5. Nej och nej, tycker jag! Fast mina skåp säger annat, så tyvärr är det kakfatsstopp hemma hos oss... Du gör så fina kakfat!

  SvaraRadera
 6. Knappast! Så fina saker vill man att flera av. Det enda jag kan tycka är att det är lite svårt att hitta plats för höga fat i mina skåp, nåt tips?

  SvaraRadera
 7. Blåbär är verkligen inget man kan få för mycket av! Vi har hel snöat in på blåbärsglass, så det är det våra blåbär går till just nu. :)
  Jättefina kakfat! Jag skulle gärna göra/köpa sådana men jag har helt enkelt inte plats i skåpen just nu :(

  SvaraRadera
 8. vad många fina fat du producerar...! Och vad härligt det ser ut med blåbären, även om jag tyvärr inte är någon älskare av just dessa. Kram...

  SvaraRadera
 9. Du har kommit in i ett riktigt stim och producerar finfina kakfat som bara den!! Jättefina blir dem! Och jag tycker inte heller man kan få för många, varken kakfat eller blåbär. Det är nog det enda negativa jag kommer på med att bo nere på Sveriges sydkust... Blåbär och kantareller växer inte direkt runt husknuten!!! /Louise

  SvaraRadera
 10. Så fint! Och åh så gott med blåbär!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!