torsdag 6 september 2012

Kakfat blir grönsaksfat


        

Kakfat är ju väldans kul att göra, men var ska man nu förvara alla kakfaten när man inte har fikabjudning?För det verkar vara det störta problemet när jag läste kommentarerna.
De är ju alldeles för höga för att stå i ett vanligt kökskåp, om man nu inte har så mycket plats att man kan flytta på ett av hyllorna. Å andra sidan är det lite synd att stänga in de tjusiga kakfaten bakom en köksdörr. Så därför ställde jag ett på köksön, lade på massor med grönsaker och frukt. Påsen med kokoskuber är förstås varken en grönsak eller frukt, men goda att äta. Och lite fint är det ju att blanda lite av det man har i köket. Citronen och limen är torra men skulle panik och brist på fräscha grönsaker uppstå kan man nog lyckas pressa ut en och annan droppe. Fina tycker jag att de är ändå. 

Gurkorna kommer från vår lilla trädgård och saftigare gurkor får man leta efter. Men om det ska bli några fler får vi nog ställa in gurkplantorna, för någon höstvärme verkar det inte bli.

Ha det fint!

Mia

5 kommentarer:

 1. Jag är en samlare av kakfat och har alltid mina framme, antingen på en bänk (med grönsaker eller frukt på - precis om du) eller ovanpå väggskåpen i köket. :)

  SvaraRadera
 2. En mycket god ide! Jag har ännu inte testat att göra flervåningsfat utan bara fat-på-hög-fot och dom använder jag till att få lite höjd på mina krukväxter när jag inte inbjuder till kafferep.

  SvaraRadera
 3. Kokoskuber skriver du, vad sjutton är det? Hur fint som helst iaf :-)

  SvaraRadera
 4. snyggt...! självklart måste finnas fler användningsområden än bara gamla kakor!
  Ett fat till tv-dosorna i tv-rummet, ett fat till nycklarna i hallen, ett fat till krämerna på toaletten... :-)
  Bara fantasin sätter väl gränser. Kanske. Kram...

  SvaraRadera
 5. Alldeles utmärkt! Själv använder jag dem till fruktfat också. Äpplen ska ju helst inte ligga ihop med annan frukt och då blir ett sånt fat kanon :)

  Smycken är fint också.....

  Kramar Kicki

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!