söndag 16 september 2012

Kakfrossa


        


 Hoppas ni alla haft en trevlig helg. Själva har vi haft stor kafkfrossa och inte gjort annat än ätit gott i två dagar då vi firat lillebror som i onsdags fyllde sex år.


       

        

Lördagsfirandet var en tebjudning, visserligen bara med ett sorts te då jag trodde de flesta önskade kaffe. Om det var för det goda choklad-teet eller att det var en afternoon tee vi bjudit in till som gjorde att teet gick åt vet jag inte. Förutom nygräddade scones bjöd vi på minibullar, några med kanel och socker och premiärvarianten kardemumma och socker. 

För att få kardemumman grövre som i de bullar man köper, malde jag de stenhårda kardemummakärnorna med socker. Det tog alldeles för lång tid, så det måste finnas ett lättare sätt.... Sedan gjorde det ju inte saken lättare då kärnorna tog slut och vi fick sitta och plocka ut kärnor ur hela kardemumma-"kapslar" (som man hade kunnat misstagit för muslortar om  det inte varit för den underbara doften). Och lillebror skulle hjälpa till så den dyrbara kardemummablandningen spreds ut över golv och bord. Men goda blev de och jag tror nog nästan vi fick till det som köpebullarna. 


 Idag har det varit fullt ös då vi haft  barnkalas för lillebror och hans kompisar. Så nu är våra magar stora och fulla med massor av gott. Och alla kakfat som gjorts har nu kommit till användning. Det är ju bra det där när man kan bygga på höjden. För det betyder att man faktiskt får plats med väldans massa mer fika på bordet. Och minsaker är ju bra, för då får man smaka på allt utan att man behöver känna sig allt för glupsk.

Trevlig kväll!

Mia

3 kommentarer:

  1. Oj, vilka välfyllda vackra kakfat! :)

    SvaraRadera
  2. Mums, vad härligt det ser ut :-P!

    SvaraRadera
  3. Superfint. och föredömligt små bakverk så att man kan äta många :)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!