onsdag 5 september 2012

Tjusigare kan det inte bli


Om man ska klippa en väldigt hög häck som inte klippts sedan förra året krävs en hög stege. Har man ingen egen hög stege måste man låna en. Men om alla grannar är på jobbet måste man komma på en annan lösning, vilket min mamma gjorde. 

-Varför tar du inte stegen i vardagsrummet? Varför hade jag inte tänkt på det. Jag antar att den helt enkelt bara kallats för pysselstege och är alladeles för gammal och fin för att användas utomhus. Men så länge man kommer ihåg att ta in den behöver man ju inte vara orolig över att den blir förstörd. Och hur praktiskt är inte det att kunna förvara något så vackert synligt i hemmet. Samtidigt som du kan ta ut den om det behövs och klippa häcken eller beskära träden. Så nu ska jag snygga till plommonträdet som jag började på i somras.

Och undrar du var stegen brukar stå, titta då in här.

4 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt vacker bild...!
  När vi köpte vårt hus stod det en sån där stege i källaren, om än storleken mindre. I inredningsaffärerna kostar de skjortan, så vi får hålla i våra dyrgripar!
  Önskar dej en skön dag... kram!

  SvaraRadera
 2. En sån där snygg och smart stege skulle jag också vilja ha! Bra med saker som både är vackra och praktiska :) ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Tur att mammor finns! Som kan komma med fiffiga idéer och råd! / Annika

  SvaraRadera
 4. Just precis en sån stege vill jag ha, den är helt underbar!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!