onsdag 17 oktober 2012

Bambumjukisar till en litenOftast när man letar efter bambu eller ekologiskt bomull finns det inte så många färger att välja mellan. Det kan ju verka lite tråkigt och opraktiskt med vitt när barnen är lite större, men till en liten bebis är ju det så fint. Ett bra basplagg som passar kille som tjej och lätt kan kombineras med en färgglad body. Om tyget dessutom är i ekologisk sweatshirt och bambu och mudden i ekologisk bomull blir det ju ännu bättre för en liten känslig nyfödd. 


Långa muddar som går att vika upp för längre användningstid då de små växer fort första månaderna.
På knät har jag sytt fast en bit collagetyg men med avigan upp för ett lite tuffare utseende. Eftersom de endast kommer att sys upp till storlek 68 har jag valt att göra enkelstorlekar: 50, 56, 62 och 68. Skulle det vara så att någon önskar större så går det självklart att beställa.


När jag surfade runt efter en matchade ekologisk mudd till bambu-collegetyget, hittade jag till Sonjas Textilatelje. Där är tygerna inte bara är bra för miljön utan det finns en gediget helhetstänk från personerna som gör tygerna. Så många fina ekologiska tyger, jättebra service och överkomliga priser. Vilket jag inte kan säga om de andra jag jag försökte ringa, som förutom högre priser inte hade tid att svara i telefonen.

Eftersom det är en bebis planerad till mars kommer hemsidan att stängas ner om några veckor. Jag känner att jag nu vill hinna sy till de två butikerna jag har lite barnkläder i och även till Stortorgets Julmarknad i Gamla Stan som pågår 24 november - 23 december. Beställningar kommer att kunna göras men i bloggform, och med förskottsbetalning för att slippa kostnad för hemsida. Utbudet kommer att vara något begränsat under denna tid. För jag vill jag ju kunna vara ledig med den lilla bebisen några månader utan att känna mig stressad över allt som måste sys till butiker och hemsida.

En trevlig dag önskar jag er alla som tittar in och välkommen förresten alla nya besökare! Det har ju tittat in några fler de senaste dagarna. Har ni önskemål om saker jag ska skriva om får ni gärna maila eller skriva en liten kommentar. Och det får självklart ni trogna följare också göra.

Mia 

5 kommentarer:

 1. Så fina! Älskar också vitt till små bebisar! Man får passa på innan de börjar med mat och kladd :)

  SvaraRadera
 2. Neh, så fina! Det bästa med vitt är att det kan tvättas med klor/blekmedel och så är de som nya, egentligen mest praktiska färgen till barn! :)

  Ha en fin dag, du och magen!

  SvaraRadera
 3. Fint! Verkligen skönt men bambu till de små! Kan tipsa om att det kommer komma in gul och mörkblå bambuvelour till mig under hösten också! Sonja är nog i klass med Bibbi när det kommer till kundbemötande, helt otroligt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick inte att se något på din profil. Har du någon sida?

   Radera
 4. Ja, visst är det fint med vitt på dom små! Jag passar på att klä Flora i vitt och ljust väldigt ofta. För som sagt senare är det ingen idé med vitt över huvud taget.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!